CHP’de aday Çağatay Güç
17 Ekim 2025, Cuma 06:07| Tweet |
CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun yerine, Genel Merkez’in İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç’ü aday gösterdiği öğrenildi. Kongre, bugün (17 Ekim) Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi, bugün (17 Ekim 2025 Cuma) saat 17.30’da, Kültürpark içindeki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. İzbeton dosyası kapsamında bir süredir tutuklu bulunan ve kısa süre önce ev hapsi kararıyla tahliye edilen mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kongrede aday olacağı ifade ediliyordu. Ancak dün itibarıyla, CHP Genel Merkezi’nin İzmir İl Başkanlığı için farklı bir ismi aday gösterdiği öğrenildi.
Genel sekreter yardımcılığından istifa etti
Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, CHP Genel Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç'ü İzmir İl Başkanlığı için aday olarak belirledi. Çağatay Güç’ün bu doğrultuda mevcut görevinden istifa ettiği öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in İzmir’e gelerek ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptığı ve Güç’ün adaylığını örgüte ilettiği kaydedildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, ilçe başkanlarının önemli bir bölümünün Çağatay Güç ismi üzerinde uzlaştığı ifade edildi. Kongrenin tek adaylı mı yoksa çok adaylı mı gerçekleştirileceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. CHP İzmir İl Kongresi'nin planlandığı şekilde bugün yapılacağı belirtildi.
Çağatay Güç’ün özgeçmişi
1986 yılında dünyaya gelen Çağatay Güç, öğretmen Pervin Güç ve Sedat Güç’ün oğlu. Ailesiyle birlikte 1992 yılında Aliağa’ya yerleşen Güç, ilkokul ve ortaokul eğitimini sırasıyla Şakran İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Lise öğrenimini Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Üniversite eğitimini Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Güç, üniversite yıllarında CHP İskenderun Gençlik Kolları’nda aktif görev aldı. 2009 yerel seçimlerinde CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yusuf Hamit Civelek’in seçim çalışmalarında yer aldı. Civelek’in belediye başkanlığını kazandığı seçimde, Güç kampanya sürecinde aktif sorumluluk üstlendi.
2009 yılında mezuniyetinin ardından Aliağa’ya dönen Çağatay Güç, askerlik hizmetini tamamladıktan sonra CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları'nda görev aldı. 2010 yılından itibaren iki yıl boyunca CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. Devlet memuru statüsüne geçmesi nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Gençlik Kolları Başkanlığı döneminde, 2010 anayasa referandumu sürecinde ve 2011 genel seçimlerinde CHP Aliağa İlçe Örgütü ile birlikte saha çalışmalarında aktif rol aldı. Memuriyet görevinden ayrılmasının ardından yeniden CHP üyeliğine dönen Güç, 2024 yerel seçimlerinde partisi tarafından Aliağa Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.
Seçim sürecinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev aldı. Bu görev kapsamında altyapı, ulaşım ve teknik hizmetlerden sorumlu olarak çalıştı. İnşaat mühendisliği mesleğinin yanı sıra iş güvenliği ve gayrimenkul değerleme alanlarında da yetkinlik belgelerine sahip olan Çağatay Güç, evli ve bir çocuk babası.
(HABER MERKEZİ)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında sahasında Esenler

İngiltere vize randevusu, telefon ya da e-posta ile değil; hesap oluşturma →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi

Aliağaspor FK, sahasında Adanaspor’u 7-1 mağlup ederek zirve yolunda önemli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim

Şakran’da çocukların zeytin üreticiliğinin tüm aşamalarını

Aliağa Belediyesi’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatla sunma anlayışıyla

Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından “Aliağa

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

















