131019098
19 Mart 2024, Salı

Omega 3 Deposu 3 Salata Tarifi

20 Ekim 2020, Salı 15:12

     


Omega 3; vücut için gerekli olup insan vücudunda üretilmediği için gıdalardan elde edilmektedir. Omega 3, kalp ve damar, bağışıklık ve solunum sisteminin görevleri için önemli bir role sahiptir. Omega 3 ihtiyacı anne karnından başlayarak yaşlılık dönemi de dahil yaşamınızın her noktasında ihtiyacımız olan bir yağ asididir. Semizotu, ıspanak, lahana, somon, karides vb. ürünlerde bolca bulunur. Omega 3 ihtiyacınızı besinlerden yeterli miktarda karşılayamayanlar için  omega 3 gıda takviyeleri de yardımcı olabilmektedir. Şimdi gelelim Omega 3 deposu 3 Salata tariflerimize;

 

Semizotu Salatası

 

Malzemeler:

  • Semizotu
  • Klasik Çeşni
  • Sarımsak
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Nar Ekşisi

 

Semizotlarını iyice temizleyip kurutma işlemini gerçekleştirdikten sonra sapları da dahil istediğiniz incelikte kesin. Kestiğiniz semizotlarını ve küp küp doğranmış domateslerinizi salata kasesine koyun ve içine 2 tatlı kaşığı klasik çeşni ekleyin. Daha sonra zeytinyağı, yarım limon ve nar ekşisi ekledikten sonra salatanızı iyice karıştırın ve sosunuzun iyice salataya yedirdiğinizden emin olun. En son üzerine 1 diş sarımsak rendeleyerek tekrar karıştırın. Ardından salatanız hazır.

 

Yemyeşil Somon Salata

 

Malzemeler:

  • 200 gr somon fileto
  • Kıvırcık salata
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 5 dal roka
  • Yarım demet maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çimdik tuz

 

İlk olarak somonlarınızı pişirmekle başlayın. Somonları pişireceğiniz tavaya çok az su, kekik, karabiber ve çok az tuz eklerseniz lezzeti daha güzel olacaktır ve daha iyi pişecektir. Somonu 15-20 dakika iki tarafını çevirerek pişirin. Piştiğine emin olduğunuz somonu bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Yeşillik malzemelerimizi iyice yıkayıp kuruttuktan sonra dilediğiniz gibi doğradığınız ürünlerinizi bir salata kasesine koyun. Küçük bir soslukta zeytinyağı, limon ve çok az tuzu karıştırın ve sosu doğradığınız malzemelerinizin üzerine dökerek iyice karıştırın. Daha sonra somon parçalarını dilediğiniz gibi keserek veya parçalayarak salatanızın üzerine ekleyin. Son olarak üzerine dilerseniz keten tohumu serpiştirebilirsiniz.

 

Ton Balıklı Ispanak Salatası

 

Malzemeler:

  • 100 gram ıspanak
  • 100 gram tonbalığı
  • 1 adet greyfurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 tatlı kaşığı soya sosu
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra süzüyoruz ve yapraklarını saplarından ayırıyoruz. Daha sonra ton balığını çatalla didikleyerek üzerine ekleyin. Bir sosluk içerisinde zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz, karabiber,1 tatlı kaşığı hardal, 3 tatlı kaşığı soya sosu ve greyfurt suyunu karıştırın. Son olarak hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin. Servis yaparken limon parçalarını süs olarak kullanarak tabağınızı renklendirebilirsiniz.

Omega 3 ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olabilmesi için https://www.orzax.com/ ‘u ziyaret edebilirsiniz. Tüketici danışma hattı özelliği de sunan Orzax ile tüm ürünleri hakkında merak ettiğiniz soruları sorarak en sağlıklı ağızdan cevap bulabilirsiniz.

 

 







 
Son Eklenen Haberler