131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Mutfak Dekorasyonu için 5 Önemli Öneri

23 Ağustos 2021, Pazartesi 12:08

     


Evlerin kalbi olarak nitelendirilen mutfakların evin genel dekorasyonu ile uyumlu olması son derece önemlidir. Ancak mutfak dekorasyonunu oluşturmak mekanlardaki diğer alanların dekorasyonunu yaratmaktan daha zorlayıcı bir süreç gibi gözükebilir. Beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı önceden belirlediğiniz takdirde bu süreci daha kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

  1. Tarzınızı Belirleyin

 

Salon veya yatak odası dekorasyonu için zevkinizi yansıtabilecek adımlar attığınız gibi mutfak dekorasyonunda da aynı adımları takip etmelisiniz. Dekorasyon stilinizi önceden belirlerseniz leziz tatlar  çıkarabileceğiniz mutfağınızı kolayca dekore etmeye başlayabilirsiniz. Bunun için planınızı yaparken tercihlerinizi sadelikten yana yapmaya da özen göstermelisiniz.

 

  1. Renk Tercihleri

 

Mutfağa hakim olabilecek özel renklere önceden karar vermeniz dekorasyon stilinizi oluşturabilmeniz için önemlidir. Mutfağınızın zarif olduğu kadar gösterişli bir havaya bürünebilmesini istiyorsanız son yıllarda trend haline gelen siyah rengini tercih edebilirsiniz. Eğer küçük alanlara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız daha açık renk tonlarını kullanabilirsiniz.

 

  1. Yemek Alanı

 

Mutfağınızda yemek yiyebileceğiniz özel alanlar mevcut ise bu bölgeye ayrı bir dekoratif stil uygulayabilirsiniz. Mutfağınızın genel tarzına uygun bir yemek masası ve sandalyeleri ile istediğiniz özel bölgeyi hazır hale getirebilirsiniz. Böylelikle sevdikleriniz ve misafirleriniz ile yemek yiyerek keyifli sohbetler geçekleştirebilirsiniz.

 

  1. Yaratıcı Fikirler

 

Mutfağınızı yaşanabilir ve ilham verici bir ortama dönüştürmek istiyorsanız alternatif fikirleri de deneyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak mutfağınız ile ilgisi olmadığını düşündüğünüz aksesuarları ve eşyaları değerlendirebilirsiniz. Örneğin, mutfağınızın duvarlarındaki ufak bir bölümü kara tahta ile kaplayabilirsiniz. Kara tahtaları alışveriş listesi ve yemek tarifleri için değerlendirebilirsiniz. Yaratıcı fikirlerinizi uygulayabileceğiniz mutfak ürünleri için İntema ürünlerine de göz atabilirsiniz.

 

  1. Eşyaları Organize Edin

 

Mutfak tezgahınızın üzerinde ekstra yer kaplayan birçok eşya mutfağınızın dekorasyon stilini olumsuz yönde etkiler. Peçeteler, kavanozlar ve daha pek çok farklı ürünü ortadan doğru şekilde kaldırmalısınız. Küçük depolama alanları yaratarak eşyalarınızı organize edebilirsiniz. Birbirinden farklı depolama çözümleri sayesinde eşyalarınızı organize etmeniz ufak ama son derece yararlı bir yöntemdir. Eşyalarınızı doğru yöntemler ile organize ettikten sonra mutfağınızda ekstra alan elde edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler