131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

Kronik Hastalıklara Karşı Sağlığınızı Güvence Altına Alın

26 Ağustos 2019, Pazartesi 13:13

     


Yaşam standardını yükselten teknolojik gelişmeler insan hayatını kolaylaştırmaya devam ederken beraberinde birçok hastalığa da kapı aralamıştır.

 

Hava kirliliği, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve stres günümüzde kronik hastalıklara sebep olan baş nedenler arasındadır. Kalp, tansiyon, diyabet, astım ve kanser gibi hayatı tehdit eden hastalıkların görülme oranı her yıl hızla artmaktadır.

 

Kronik hastalıkların tedavisinden ve oluşabilecek komplikasyonlarından doğacak masraflar tüm birikimi bir anda yok edebilir. Tüm birikimi kaybetmemek ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilmek için günümüz şartlarında sağlık sigortası artık ihtiyaçtır.

 

Kronik hastalıklar yaş ilerledikçe ortaya çıkma riski yüksek olduğundan 40’lı yaşlara gelmeden ve hala sağlıklıyken tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak akıllıca bir fikirdir. Çünkü poliçe başlangıç tarihinden önce ortaya çıkan kronik hastalıkların masrafı tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmayacaktır.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının teminat kapsamını ve sunduğu avantajlı imkanları okuduğunuzda sizde ihtiyaç olduğuna inanacaksınız.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

 

SGK’lılara özel hastanelerin kapısını açan ve sizin yerinize fark ücretini hastaneye ödeyen sağlık sigortası türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanede tedavi olan bir kişi sadece 15 TL SGK katılım payını ödeyip hastaneden ayrılabilir.

 

Cerrahi veya dahili yatış gerektiren hastalıklar, yoğun bakım ünitesi, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, fizik tedavi gibi işlemlerin masrafları sigorta şirketi tarafından %100 ve limitsiz karşılanır. Yatış gerektirmeyen hastalıkların tedavisinde ise yıllık 10 adet doktor muayenesi ile sınırlıdır.

 

Yıllık 10 adet doktor muayenesinin içinde laboratuvar ve görüntüleme işlemlerinin masrafı da %100 karşılanır. Doktorun teşhis için isteyeceği tahlil, röntgen, mr, tomografi ve ultrason işlemleri muayene hakkınızı etkilemez. Yani 1 muayene hakkı içinde doktorunuz dilediği kadar işlem isteyebilir ve sigorta şirketi tüm masrafları karşılar.

 

Yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatına ek olarak poliçeye doğum teminatı da eklenebilir. Doğum teminatının poliçeye eklenmesi için kadın sigortalının gebe olmaması yeterlidir. Sigorta şirketlerinin doğum teminatı için uyguladığı bekleme süresi dolduktan sonra gebelik başlayabilir. Rutin kontroller, rutin tahliller ve tetkikler ile birlikte normal veya sezaryen doğum masrafları da sigorta şirketi tarafından karşılanır.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası makul fiyatlarla SGK’lılara geniş kapsamlı sağlık hizmeti sunmaktadır.

 

* Poliçe başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklar için limitsiz ve %100 güvence sağlar.

 

* Dilediğin zaman dilediğin doktorda sıra beklemeden tedavi olma imkanı sunar.

 

* Ailece tamamlayıcı sağlık sigortası yapıldığında %5 ile%10 arası aile indirimi uygulanır.

 

* Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran herkes %15 vergi indiriminden yararlanabilir.

 

* 3 yıl boyunca tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlara ömür boyu yenileme garantisi verilir.

 

* Ömür boyu yenileme garantisi alan kişiler yüksek maliyetli hastalıklara yakalansa dahi sigorta şirketi masrafları karşılamak zorundadır. Kişinin hastalığını poliçe kapsamı dışında tutamaz.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının fiyatı; kişinin yaşı, cinsiyeti, yaşadığı il ve tercih edeceğiniz sigorta şirketine göre farklılık gösterir. İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için sigorta şirketlerini karşılaştırmanız gerekir.

 

Tamamlayicisaglik.com, 15 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası ürünün sadece 1 dakika içinde tek bir ekranda karşılaştırmanızı sağlar. Ayrıca ücretsiz danışmanlık hizmeti verir ve size en uygun ürünü bulmak için yardımcı olur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını karşılaştırmak için 3 kısa soruyu cevaplamanız yeterlidir.

Sağlıkla kalın.







 
Son Eklenen Haberler