131019098
29 Mart 2024, Cuma

Vatandaşlık Sorgu Nedir? Nasıl Yapılır? Yatırımcılara Türk Vatandaşlığı Hakkı

30 Eylül 2019, Pazartesi 12:17

     


Özellikle son zamanlarda Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu insanların sayısının artması ile daha aktif hale gelen bir hizmettir. Türk vatandaşlığına geçmek isteyen vatandaşların, Türk vatandaşı olmak için gerekli şartları yerine getirdikten sonra ilgili mercilere başvurması ve sonucun sorgulamasıdır. Sonucun sorgulanması belirli bir süre devam edebilir.

Vatandaşlık Sorgulaması Nereden ve Nasıl Yapılır?

Vatandaşlık sorgulaması yapabilmek, gerekli evrakları teslim ettikten sonra oldukça kolay bir işlemdir. Vatandaşlık sorgulaması yapabilmenin iki yolu vardır. İlk olarak yorulmadan, sıra beklemeden e-devlet sistemi vatandaşlık sorgulaması butonundan yapılır. İkinci yol ise TC. İçişleri bakanlığı Nüfus Müdürlüğü sayfasından yapılır.

Vatandaşlık sorgulaması yapmak isteyen vatandaş e-devlet ya da TC. İçişleri bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden gerekli bilgileri doldurarak alt kısımda bulunan butona tıklayarak kolaylıkla vatandaşlık sorgulaması yapabilir.

Vatandaşlık Başvurusunda İstenilen Evraklar

Türk vatandaşlığına başvuru yapıldığı zaman bazı evrakların teslim edilmesi gerekir. Evraklar ne kadar eksiksiz olursa işlem o kadar hızlı olur. Evrakların eksik olması işlemin onaylanmasını geciktirir. Gerekli evraklar ise şunlardır: Eksiksiz doldurulmuş vatandaşlık başvuru formu, eşlerin aile birliği içinde yaşadığını gösterir belge, son 6 ay içinde çekilen beyaz fonlu biyometrik fotoğraf, Türk eşin nüfus cüzdanının fotokopisi, evlilik cüzdanı ve vatandaşlık başvuru hizmet bedelinin yatırıldığını gösterir. Belge, vb... evraklar. Yabancı Yatırımcıların Türk vatandaşlığını kazanmaları alanında da hukuki destek için siz değerli okurlarımıza develiogluhukuk.com web adresini ziyaret ederek detayları öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.

Vatandaşlık Sorgulaması Ne Kadar Sürer?

Vatandaşlık başvuru sürecine etki eden unsur gerekli evrakların eksiksiz tamamlanmasıdır. Başvuru esnasında aranılan belgelerin eksiksiz olduğu takdirde işlem uygun bir süre içerisinde gerçekleşmektedir. Aksi taktirde belgelerin tamamlanmasına göre sürecin gerçekleşmesi farklılık gösterir. Yabancı Yatırımcıların Türk Vatandaşlığını Kazanmaları alanında sonuçlanma daha farklı olabilir ancak vatandaşlık sorgulama işlemleri için Develioğlu Hukuk’un yönlendirmelerini veya doğrudan vatan.nvi.gov.tr web adresi üzerinden “Vatandaşlık Başvurum Ne Aşamada” sayfasını inceleyebilirsiniz.

Develioğlu Hukuk

Develioğlu hukuk, hukuk alanında vatandaşa birçok hizmet veren tecrübeli kurumsal bir hukuk bürosudur. Bünyesinde bulunan alanında uzman, birçok yabancı dili bilen avukatlar ve halk ilişkiler uzmanı/yönetici sekreter ile vatandaşa internet sayfasından www.develiogluhukuk.com  ve büroda hizmet vermektedir. Develioğlu Hukuk, vatandaşlık sorgulama başta olmak üzere vatandaşlık davaları, miras hukuku, yabancılar hukuku ve aile hukuku gibi konularda vatandaşa rehberlik yapmaktadır. Ayrıca yine Develioğlu Hukuk internet üzerinden de vatandaşa bilgi aktarımı yapmaktadır.

 







 
Son Eklenen Haberler