131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İzmir’de en uygun kiralık daire fiyatları hangi semtlerde?

28 Temmuz 2017, Cuma 16:32

     


İzmir Buca kiralık daire konusunda en çok tercih edilen semtlerden biri. Dokuz Eylül Üniversite’sinin pek çok bölümünün bu semtte olması, semtin artılarından yalnızca biri.

 

İzmir’de son yıllarda inşaat sektöründeki yatırım projeleri büyük bir ivme kazandı. Yeni yatırımlarla kentte özellikle lüks konutların artmasıyla birlikte, arsa maliyet fiyatlarının artması da elbette kaçınılmazdı. Hâl böyleyken durumun kiralık daire fiyatlarına yansıması sürpriz olmadı. Geçmiş yıllara göre İzmir’de kiralık daire fiyatlarını incelediğimizde ciddi artış yaşandığını görüyoruz. Yıllardır ciddi oranda göçalan İzmir’de öğrenci sayısındaki artış da ev açığını artırıyor. Kiralık daire açığının yaşanması ve fiyatların katlanmasıyla bu durum en çok da kiracıları etkilyor. Ancak tablo o denli de karamsar değil. İzmir’de hala uygun kiralık daire bulmak mümkün. Güzide şehir İzmir kiralık daire pazarı için, en uygun semtler nereler gelin göz atalım…

Buca kiralık daire fiyatları

Buca kiralık daire konusunda en çok tercih edilen semtlerden biri. Dokuz Eylül Üniversite’sinin pek çok bölümünün bu semtte olması, semtin artılarından yalnızca biri. Bu nedenle de daha çok öğrenciler rağbet ediyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, güzel İzmir’in güzel Buca’sında 100 metrekarelik kiralık daire minimum fiyatı   770 TL civarında. Yenilenebilir dönüşüm alanları da bölgeyi diğer ilçelere göre cazip kılan bir faktör. Yatırımcılar da son yıllarda bölgeyi mercek altına aldı. Semtin çehresi yavaş da olsa değişim gösteriyor. İzmir’de uygun kiralık daire arıyorsanız, bünyesinde barındırdığı üniversiteden dolayı yaş ortalaması diğer semtlere nazaran daha küçük olan, öğrencilerle dolu bu cıvıl cıvıl semti keşfetmenizi tavsiye ediyoruz.

Bornova kiralık daire fiyatları

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nin yanı sıra özel üniversitelerin Bornova’da bulunması nedeniyle Bornova da tam bir öğrenci semti diyebiliriz. Ulaşımın oldukça rahat olduğu İzmir’de kiralık ev arıyorsanız, Bornova şehir merkezine yakınlığı ve diğer bölgelere görece uygun kiralarıyla tercih edebileceğiniz ideal bir bölge. Üstelik öğrencilerin bu bölgeyi tercih etmesi nedeniyle hareketlilik gün boyu devam ediyor. Şehrin en gözde semtlerinden biri Bornova kiralık daire arayanların olduğu kadar yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Zingat.com'un Bölge Raporu verilerine göre, Bornova’da 100 metrekarelik kiralık dairelerin minimum fiyatı  826 TL civarında. Hem uygun fiyatlı kiralık daire arayanlar hem İzmir’in tadına gerçek anlamda varmak isteyenler hem de “ulaşımda sıkıntı çekmek istemiyorum” diyenler için Bornova biçilmiş kaftan.

Karşıyaka kiralık daire fiyatları

7-24 hareketli ve nezih bir semti tercih edenler için, şehrin güzide semtlerinden Karşıyaka ideal bir tercih olacaktır. Karşıyaka, kiralık daire açısından pek çok seçeneği bir arada sunuyor. Karşıyaka’nın çehresini değiştiren yepyeni siteler İzmirlilere lüksü ve konforu vadediyor. Bu, yatırımcıların dikkatini bu bölgeye çekerken, kiralık dairelerin artması kiracıların yüzünü güldürüyor. Üstelik kiralık dairelerin artması kira ücretlerinin yükselmesini engelliyor. Zingat.com'un Bölge Raporu verilerine göre bu bölgede 100 metrekarelik kiralık dairelerin minimum fiyatı  910 TL civarında. Genelde yüksek okul mezunlarının tercih ettiği bu bölgede yaşam standartları da oldukça yüksek.

Gaziemir kiralık daire fiyatları

Gaziemir kiralık daire fiyatları baz alındığında, İzmir’in diğer semtlere göre daha uygun fiyatlar karşımıza çıkıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Gaziemir’de 100 metrekarelik bir evin  minimum kira bedeli yaklaşık  764 TL’den başlıyor. İzmir otobanına bağlantısıyla, trafikte vakit geçirmek istemeyenlerin tercihi olan Gaziemir’den Adnan Menderes Havaalanı’na 10 dakikada gidebilirsiniz.

Balçova kiralık daire fiyatları

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bulunduğu Balçova, öğrencileri olduğu kadar yeşili seven İzmirlilerin de oturmaya can attığı bir semt. Jeotermal enerjisiyle ünlü semt, aynı zamanda doğa ile iç içe. Teleferik ile İzmir’in keyfine varmak, hafta sonları temiz hava almaya uğrayanların vazgeçilmezi. Hal böyleyken de Balçova’nın, İzmir kiralık daire piyasasını hareketlendiren semtleriden biri olmaması kaçınılmaz. Zingat.com'un Bölge Raporu verilerine göre 100 metrekareye sahip bir evin minimum  kira ücreti   921 TL olan Balçova kiralık daire konusunda gayet mütevazı fiyatlara sahip.







 
Son Eklenen Haberler