131019098
28 Mart 2024, Perşembe

'BOŞA HARCAYACAK DAKİKAMIZ YOK!'

28 Eylül 2017, Perşembe 06:40

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle yapılacak kültür merkezinin temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerel seçime henüz uzun bir süre olmasına rağmen bir karalama kampanyası başlatıldığını belirterek, "İlk günden beri namusumuzla, şerefimizle, kılı kırk yararak çalışıyoruz. Bize inanın, bize güvenin! Yapılan dedikodulara, palavralara, nutuklara kanmayın! Biz de onlara cevap vermek zorunda kalmayalım, işimize bakalım. Belediye başkanının boşa harcayacak dakikası yok. Boşa vakit harcayacaklar harcasın, biz el birliğiyle İzmir'e hizmet etmeye devam edelim " dedi.

İlçe belediyelerin projelerine desteklerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi'nin Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yapacağı Kültür Merkezi'nin yapım maliyetini yüzde 70 oranında karşılayacak. 2 bin 600 metrekare alan üzerine kurulacak 4 katlı merkezde otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonları, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonları ile düğün salonu yer alacak. Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak kültür merkezinin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 sene önce ilçe olan Karabağlar'ın gerçek bir ilçe hüviyetine kavuşması için bir merkeze ihtiyacı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kamu alanlarını artırmak demek, çocukların sokağa çıkması, annelerin birbiriyle konuşması, fikir alışverişinde bulunması, toplumun birbirinden bir şeyler öğrenmesi, dayanışma içinde olması demek. Birbirinin yarasına merhem olması demek. Bizim en çok bu kamu alanlarına ihtiyacımız var" dedi.

Karalama kampanyası başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlere henüz 1,5 sene olmasına rağmen belli kesimler tarafından bir karalama kampanyası başlatıldığına da dikkat çekerek, "Geçmiş dönemlerde 6 ay öncesinden seçim sathı mahalline girilirdi. 2 aydır hem iktidar partisi cephesinden, hem parti içinden belediye başkanlarımıza, başta bana yönelik olmak üzere yoğun bir karalama kampanyası sürdürülüyor. Aka kara deniliyor. Yaptığımız projeler tamamen kişiliğimize uymayacak şekilde, amacımızın tam tersine yönlendirilerek bilgi kirliliği yaratılmaya çalışılıyor. Benimle tartışarak sözüm ona büyümek isteyenler var. Menfilikten, yalandan, dolandan, yanlıştan kim büyümüş ki, sen büyüyeceksin!"

Hiçbir şeyde gözüm yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek en büyük onuru yaşadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bugün belediye başkanı olmadık. 13 senedir belediye başkanıyım. 39 senedir de Bornova'nın göbeğinde ticaretle uğraşıyorum. Bizim paraya, insana bakışımız bugün şekillenmedi. Önümüzdeki 1,5 yılın sonunda 15 sene belediye başkanlığı yapmış olacağım. Yeter de artar bile… Bu parti aday göstererek, İzmirliler de oy vererek bana hayatımda görebileceğim en büyük manevi makamı verdi. Ben de çocuklarıma İzmir yerel yönetim tarihine 15 sene belediye başkanlığı yaparak geçmenin gururunu bırakacağım. Hepiniz biliyorsunuz, hiçbir şeye gözüm yok. Aziz Kocaoğlu'na AKP'nin vurması beni güçlendirir. CHP'linin vurması da Aziz Kocaoğlu'nu güçlendirir. Ama partimizi zayıflatır."

Ankara'da önümüzü açın

Çoğu zaman eleştirilerin bilgi sahibi olmadan yapıldığına da dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bütün belediye başkanlarımız için geçerli. Bir projeyi yapabilmek, izinlerini alabilmek için anamız ağlıyor neredeyse. Oysa bize yardım edecekler, Ankara'da izinler için önümüzü açmaya çalışacaklar. Ne söylesem, 'ben bunu bilmiyordum, duymamıştım.'.. İzmir basının bir numaralı haber kaynağı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yaptığı işler. Demek ki, İzmir basınını da takip etmiyorsun" dedi.

Dekikodulara, palavralara kanmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi'nin temel atma törenindeki konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Şu anda korkunç bir saldırı politikası izleniyor. Biz ilk gün geldiğimizden beri namusumuzla, şerefimizle, kılı kırk yararak çalışıyoruz. Bize inanın, bize güvenin! Yapılan dedikodulara, palavralara, nutuklara kanmayın! Biz de onlara cevap vermek zorunda kalmayalım, işimize bakalım. Belediye başkanının boşa harcayacak dakikası yok. Boşa vakit harcayacaklar harcasın, biz el birliğiyle İzmir'e hizmet etmeye devam edelim."

Karabağlar'ın geleceğine yön veriyoruz

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise göreve geldiği günden bu yana ilçenin ihtiyacı olan kültür sanat merkezleri üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, "Bu süreci Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yürütüyoruz. Yeşilyurt, Mimkent, Tahsin Yazıcı, Kibar Mahallesi gibi yerlerde kültür merkezleri yapıyoruz. Çünkü kültür sanat bir toplumun gelişmişlik göstergesidir. 500 bin nüfuslu ilçemizde böyle yerlere büyük ihtiyaç var. Bu projelerin gerçekleşmesinde bize desteğini esirgemeyen Aziz Kocaoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Elbirliğiyle, işbirliğiyle aşamayacağınız zorluk yoktur" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Karabağlar'ı yeniden planladıklarını dile getiren Selvitopu, şöyle devam etti:

"Bu planlar bitme aşamasına geldi. Karabağlar'ın geleceğine yön veriyoruz. 3-5 yıl sonra ilçemizi bugünkünden çok farklı göreceğiniz bir gerçek. Bazıları bunu anlayamazlar. Anlamak için bilgi sahibi olmanız gerekir. Tıpkı rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Evet, Karabağlar'ın bütçesi dar. Evet, ben de cimri bir belediye başkanıyım. Buna da devam edeceğim. Bu para halkın parası. Kuruşunu harcarken dikkat edeceğim. Bu ülkeyi kuranlar da böyle yaptılar. Bunun neresi kötü anlamıyorum. Hakka, hukuka, adalete, şeffaflığa uygun davranıyoruz. Karabağlar için gerekli olan neyse onları yapmaya çalışıyoruz."

TOKİ tepkisi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe sınırlarındaki 87 hektar alanın TOKİ'ye devredilmesi konusundaki rahatsızlığını da dile getirerek, "Bu alan Karabağlar'ındır. TOKİ'ye devredilmesine şiddetle karşıyız. Karabağlar'da yeni konut alanına değil, üniversiteye, eğitim alanına ihtiyaç var. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum. Bunu yaparsanız, kentsel dönüşümü engellersiniz. Lütfen o araziyi İzmir'e teslim ediniz. İzmir'i yönetenler orayı doğru kullanmayı bilecektir" diye konuştu.

Tahsin Yazıcı Mahallesi Muhtarı Selim Arı ise temeli atılan kültür merkezi sayesinde bir bayram sevinci yaşadıklarını belirterek, mahalle sakinleri adına her iki başkana ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhitin Selvitopu ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, davetlilerle birlikte tesisin temeline ilk harcı attı.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler