131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ESNAFA TAM KAPANMA SÜRECİNDE CAN SUYU

1 Mayıs 2021, Cumartesi 06:28

     


Koronavirüs salgını döneminde esnafa sağlanan desteklerin tam kapanma döneminde de devam edeceğinin açıklanmasının ardından Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Berk, sağlanacak desteklerin esnafa can suyu olacağını belirtti.

Koronavirüs salgını döneminde esnaf ve sanatkarlara uygulanacak destekler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz. Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir ile 500-750 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksitlerini 1 Temmuz'a kadar erteliyoruz. Ayrıca TESKOMB kefaletiyle taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu, daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir. Salgının, faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Destekler esnafımıza can suyu olacak”

Esnafa sağlanan desteklerle ilgili değerlendirmede bulunan Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ise, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda esnafımızın taleplerini dikkate alarak aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresinin 1 ay daha uzatılmasını, TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafımıza kullandırılan kredilerin süresinin 1 Temmuz tarihine kadar ertelenmesi ve diğer desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyorum. Bu destekler esnafımıza can suyu olacak.” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler