İş dünyası Menemen’de buluştu
3 Aralık 2024, Salı 07:00| Tweet |
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "İş dünyası Menemen'de buluşuyor" etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıya; Menemen, Aliağa, Çiğli, Foça ve Manisa'dan birçok iş insanı katıldı.
"İş Dünyası Menemen'de Buluşuyor" ismiyle bu yıl ikinci kez yapılan iş buluşmasına katılım yoğun oldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın ev sahipliğindeki etkinliğe AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, MHP Menemen İlçe Başkanı Barbaros Çalışçı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Üyesi Birol Celep, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Salih Esen, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Haluk Tezcan, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, Ege Serbest Bölge Müdürü Mevlüde Şenay Satoğlu, Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Ulukent Sanayiciler Derneği Başkanı Mehmet Ömer Telcioğlu, İŞKUR Manisa İl Müdürü Günseli Tufan, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Menemen Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı, Menemen Esnaflar Odası Başkanı Ziya Demir, Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Lütfi Tosyalı, geçmiş dönem Asarlık Belde Belediye Başkanı Alaattin Aksak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda iş insanı katıldı. Menemen İŞKUR Hizmet Noktası tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı sinevizyon ile başlayan etkinlikte, 2021 yılından bugüne yapılan faaliyetler ve elde edilen sonuçlar paylaşıldı. Toplamda 85 bin 150 işlemle birlikte 17 bin 85 vatandaşın Menemen İŞKUR Hizmet Noktası tarafından iş sahibi yapılmış olması ilgiyle karşılandı. Etkinlikte konuşan Ulukent Sanayiciler Derneği Başkanı Mehmet Ömer Telcioğlu ve Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Menemen'in ticarette ve üretimdeki potansiyeline değindi.
"Hep birlikte başarı hikayesi yazdık"
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, iş dünyasının üretimdeki yerine ve Türk ekonomisine olan katkısına vurgu yaptı. Pehlivan, "Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında ülkemizin her geçen yıl hem niteliği hem de niceliği artan ihracatına ve ticaretine katkı sunan siz değerli firma temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Sadece iş kapıları açmakla kalmadınız, aynı zamanda ailelerin umutlarını da yeşerttiniz, geleceğe olan inançlarını güçlendirdiniz. Menemen'de hep birlikte bir başarı hikayesi yazdık. Bu noktada bizler de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Her fabrika bir kaledir.' sözünden yola çıkarak, Menemen'deki kalelerimizi güçlendirmeye kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan serbest bölge projemiz ve Asarlık'ta eski askeri atış alanı bölgesinde kurmak için çalışmalarına durmaksızın devam ettiğimiz karma organize sanayi bölgemizin de hizmete girmesiyle birlikte, Menemen'imiz istihdamda parmakla gösterilecek bir kent haline dönüşecek. Sizlerin de bildiği gibi çok yakın zamanda 1 milyar dolarlık bir yabancı yatırım, Menemen'de faaliyete geçmek için çalışmalarına başlayacak. Bu da gösteriyor ki, Menemen'in potansiyeli sadece bölgemizde ve ülkemizde değil, yurt dışında da artık net bir şekilde görülebiliyor. Bu potansiyeli hep birlikte daha ileri taşıyacağımızdan hiç şüphem yok. Menemen Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktamız göreve geldiğimizden beri 17 bin 85 vatandaşımızın iş bulmasında köprü görevi görerek büyük başarı kaydetti. Bu sayıları gelecekte çok daha ileriye taşıyacağız." dedi. Başkan Pehlivan'ın konuşmasından sonra etkinlik, yıl içinde istihdama katkıda bulunan firmalara plaket sunumu ile sona erdi.
(DERYA SÜNER)

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti

Barış Turan, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda

Rahim duvarı kalınlaşması, birçok kadının hayatında karşılaşabileceği bir sağlık

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının

UMEDER Başkanı Ozan Yıldızbaş, yetki belgelerine yapılan zam, ticari araçların

Website sıralaması, Google sonuçlarında bir web sayfasının belirli anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda

CHP Aliağa Gençlik Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile AKINSOFT arasında imzalanan protokol kapsamında,

Kastamonu'nun Osmanlı dönemindeki geniş vilayet yapısından 20 ilçeli

Etkinlik ve organizasyonlar firmaların tanıtımlarını en iyi standartlarda gerçekleştirdikleri















