DEPREMZEDE ESNAFA FAİZSİZ KREDİ
12 Aralık 2020, Cumartesi 06:29Tweet |
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de depremden etkilenen esnafa faizsiz ve bir yıl ödemesiz 100 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacağını bildirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremin ardından devletin depremzedelere yönelik destekleri sürdürdüğüne işaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOSGEB tarafından depremzede esnafa kredi desteği sağlanmasına karar verildiğini bildiren Dağ, şunları kaydetti: "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile yaptığımız görüşme sonrasında KOSGEB bir çalışma gerçekleştirdi. KOSGEB tarafından, depremden etkilenen esnafımıza, faizsiz ve bir yıl ödemesiz olmak koşuluyla 100 bin liraya kadar kredi imkanı tanınacak. Böylece, esnafımızın hızlı bir şekilde finansmana ulaşarak deprem sonrasında açılan yaralarının sarılması sağlanacak. İnşallah bu krediyle, kullanılmaz hale gelen işletmelerimiz tekrar ekonomiye kazandırılacak."
Kredinin detayları
Kredi desteğinden faydalanmak isteyen esnafın iş yerinin zarar gördüğüne dair hasar belgesi alması gerektiğini belirten Dağ, şu bilgileri verdi: "KOSGEB Veri Tabanı'na kaydı bulunan ve işletmesinin depremde zarar gördüğünü kaymakamlık veya valilik üzerinden belgeleyen esnafımız, Acil Destek Kredisi'nden faydalanabilecektir. Her işletmeye, kredi puanına göre 100 bin liraya kadar kredi imkanı sunulacaktır. Kredi kullanım sürecinde teminat sorunu yaşayabilecek işletmeler için ise Kredi Garanti Fonu devreye girecek ve bu pürüzün de aşılması sağlanacaktır. Kullanılacak olan kredinin faizi esnafımıza yansımayacak ve KOSGEB tarafından karşılanacaktır."
Kredi kullanımında ilk bir sene geri ödeme yapılmayacağını, bir senenin sonunda 24 ay boyunca 3'er aylık periyotlarla ödemelerin gerçekleştirileceğini bildiren Dağ, "Şu an için programa dahil olan bankalar; Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası ile Yapı Kredi Bankası şeklindedir. KOSGEB tarafından, görüşmeler sürdürülmektedir. En kısa süre içerisinde Acil Destek Kredisi devreye alınacak ve depremden etkilenen esnaflarımız kendilerine sunulan imkandan faydalanacaklardır. Devletimiz, depremin olduğu andan itibaren tüm gücüyle İzmir’in ve İzmirlilerin yanında olmuştur ve olmayı sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.
(AA)

Menemen Belediye Başkan Vekili olduktan sonra tebrikleri ve başarı dileklerini kabul

Aliağa’da, engelli vatandaşların istiridye mantarı yetiştireceği tesis Aliağa

Türk Kızılay İzmir Şubesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'de jeotermal sahalarda

2020 yılını değerlendiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk,

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SOCAR Türkiye işbirliğiyle

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bünyesinde kurulan İESOB Usta Mesleki

İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 273 amatör spor kulübüne

ING Basketbol Süper Lig ekiplerinden Aliağa Petkimspor, İlkan Karaman'ı kadrosuna

EMDR terapisi nedir? EMDR terapisi ne işe yarar? EMDR terapisi ne zaman uygulanır?

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Aliağaspor FK, antrenmanlarına

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Aliağa Yeni Mahalle’de yapımına

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte görev yapan 54 bin 533 sağlık çalışanının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi

Hasasin İlaç Kurucusu Eczacı Hasan Tahsin Arslan, Gazeteci Mustafa Yamaner

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının indirim kampanyasından faydalanan 28 bin 999 kişi,

Türkiye'nin Ege ili İzmir'in 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor,

Son dönemde etkili olan sağanak yağışlarla şebeke suyunun sağlandığı barajların

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Bergama, Kınık

Yeni Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda,

Aliağa Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Güzelhisar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 9-11 Eylül’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren

Çin’den getirilen CoronaVac aşısı Aliağa’da sağlık personeline

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama’da TOKİ Sosyal Konutları,

Aliağa’da Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor.