131019098
7 Mayıs 2024, Salı

MEYDANDAKİ STANTLAR KALDIRILDI

1 Ocak 2022, Cumartesi 06:46

     


Demokrasi Meydanı'nda bir dernek tarafından stant kurularak ürün satışı yapılıyordu. Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk’in girişimleri sonucu satışlar durduruldu.

Aliağa’da bir dernek tarafından stantlar kurularak, şehit ailelerine yardım adı altında Demokrasi Meydanı’nda bazı yöresel ürünlerin satışı yapılıyordu. Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk Aliağa esnafının zor durumda kalmaması amacıyla bu satışların durdurulması için gerekli mercilere müracaat etti. Son yıllarda pandemi nedeniyle ekonominin tüm katmanlarında zorluklar yaşanırken Aliağa'daki esnaf ve sanatkarların da büyük ölçüde zarar gördüğünü söyleyen Başkan Berk, pandemi sürecinde büyük sıkıntılara göğüs geren Aliağa esnafının ayakta kalabilmesinin ilçe ekonomisi adına büyük önem taşıdığını söyledi.

“Aliağa esnafına sahip çıkılmalı”

Demokrasi Meydanı'nda ürün satışı yapılmasının Aliağa esnafını olumsuz etkileyeceğini dile getiren Serdar Berk, bu tarz stantların Aliağa esnafı tarafından açılmasının daha uygun olacağını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Berk, “Odamızın belirleyici kriteri, esnafımızın sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturulması, yapılması gerekenlerin yapılması, atılması gereken adımların atılmasıdır. Biz, geçirdiğimiz zor günler içerisinde de Aliağa esnafına sahip çıkılmasını ve vatandaşlarımızdan alışverişini Aliağa esnafından yapmasını her zaman dile getirmekteyiz. Vatandaşlarımıza tekrar söylüyorum. Aliağa esnafına sahip çıkılmalı. Demokrasi Meydanı'nda bir dernek tarafından çadırlar kurularak hediyelik eşyanın yanı sıra yiyecek-içecek ürünlerinin satışının yapıldığı andan itibaren Esnaf Odası olarak gerekli mercilere başvurular tarafımızca yapıldı. 30 Aralık gecesi itibariyle Demokrasi Meydanı'nda ürün satışları zabıta ekipleri tarafından durduruldu. Odamız ve esnafımız her zaman şehit ailelerinin yanındadır ve oda olarak zaman zaman şehit ailelerine yardımlarda bulunmaktayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler