131019098
28 Mart 2024, Perşembe

“İŞÇİLER İŞLERİNE GERİ ALINSIN”

1 Haziran 2019, Cumartesi 06:18

     


DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Temsilcileri, geçtiğimiz günlerde işten çıkarılan belediye işçileri için basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında işten çıkarılan işçilerin işlerine iadeleri istendi.

DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Temsilcileri geçtiğimiz günlerde işten çıkarılan belediye işçileri için basın açıklamasında bulundu. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamaya DİSK Genel İş 5 Nolu Şube'ye bağlı Karşıyaka, Karabağlar, Buca, Konak, Çiğli, Dikili ve Aliağa Belediyelerinin Şube temsilcileri, Aliağa’da ki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi. Meydanda açıklama öncesinde toplanan kalabalık halaylar çekip şarkılar söyledi.

Sendikanın görüşme talepleri geri çevrildi

İşlerinden çıkarılan işçilerin oturma eylemini yaptıkları Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen açıklamayı okuyan Genel İş 5 Nolu Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin yaklaşık 10 gün önce Aliağa Belediyesi'nde çalışan 200 işçinin Başkanlık genelgesiyle 'asıl işkollarının bulunduğu müdürlüklere gönderildiğini, toplam 22 işçinin de iş akitlerinin fesihlerinin gerçekleştirildiğini aktardı. Yaşanan süreçte sendikanın barışçıl görüşme taleplerinin Aliağa Belediyesi tarafından geri çevrildiğine dikkat çekerek sözlerine başlayan Gümüştekin, "22 arkadaşımızın işten çıkarıldığı 200 arkadaşımızın görev yerlerinin değiştirildiği bu süre içerisinde belediye hizmet alanlarının bazı noktalarını toplama kampı gibi kullanıp, çalışma arkadaşlarımızı odalara kapatarak, kendilerine gelecek ikinci bir emre kadar buralarda kalmaları söylenip, mimar-mühendis-vasıflı-vasıfız personel ayrımı yapmaksızın mobbing uygulanarak, eşya taşınmasından, tuvalet ve depo temizliğine kadar birçok iş yaptırılmıştır ve hala yaptırılmaktadır. Arkadaşlarımızın arasında ciddi sağlık problemi olup verilen işi yapamayacaklarını ifade edenlere ise, bu işi yapacaksan yap yoksa kapı orada, gibi onur kırıcı sözler söylenerek yıllarca emek verdikleri işlerini bırakmaları noktasında ciddi baskı oluşturulmaktadır.” İfadelerini kullandı.

"İşten çıkarılan arkadaşlarımız işlerine derhal iade edilsin”

İşten çıkarılan işçilerin bir an evvel işlerine iadelerinin yapılması gerektiği, farklı birimlere gönderilen ve gönderilmek üzere bekletilen işçilerin mevcut görev yerlerinde çalışmaya devam etmesi gerektiğini yineleyen Genel-İş 5 Nolu Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin "Bizler Belediye yönetimine şu taleplerimizle buradan seslenmek istiyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımız işlerine derhal iade edilsin İşyeri değişikliği yapılan arkadaşlarımız işlerinin başına gönderilsin. Mobbinge dönük uygulamalardan derhal vazgeçilsin. Yaşam standartlarını aldıkları maaşa göre düzenleyen emekliliğine yaklaşmış çalışanların üzerindeki baskı, tehdit ve mobbinge bir an evvel son verilsin. Yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmelerimiz üzerindeki gereksiz polemik ve yorumlara son verilsin.” diye konuştu. Genel-İş'in işçilerle dayanışma çağrısına sendikalardan, siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler destek verdi. İzmir Yenikapı Tiyatrosu Oyuncularından Serkan Koçak ta işçilere destek verdi. Tek kişilik oyunuyla basın açıklamasına katılan Koçak, seyircilerden büyük alkış aldı. Aliağa Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklaması sloganlar ve alkışlarla sona erdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler