131019098
19 Mart 2024, Salı

ELEKTRİĞE 3 AY ZAM YOK

1 Temmuz 2020, Çarşamba 06:18

     


Elektriğe, gelecek 3 ay boyunca zam yapılmayacağı bildirildi. Doğalgazda ise konut hariç, yüzde 12,5'e varan indirim var.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 3 ay geçerli olacak elektrik tarifesi için toplantı düzenledi. Toplantıda, elektrik fiyatında 3 ay boyunca mevcut tarifenin yürürlükte kalacağı ve elektriğe zam yapılmayacağı kararlaştırıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yayınlanan "2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi"ne göre, konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatında değişikliğe gidilmedi. Doğalgazdan elektrik üreten santrallere satılan gazın fiyatında ise yüzde 12,5 indirim uygulandı ve böylece bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane abonelerine de yüzde 9,8 indirim yapıldı ve bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira olarak belirlendi. Söz konusu fiyat indirimleri, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

"İndirim hayırlı olsun"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, BOTAŞ tarafından yapılan indirimi değerlendirdi. Bakan Albayrak, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Pandemi döneminde desteklerle koruduğumuz sanayimizin ve ekonomimizin hızlı toparlanmasına katkı sağlayacak bu indirimin hayırlı olmasını diliyorum. Ekonomideki her olumlu gelişmeyi insanımıza yansıtmaya, üretim ve istihdamı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler