131019098
30 Nisan 2024, Salı

Sivas Katliamı’nda yitirilen canlar anılacak

1 Temmuz 2022, Cuma 09:29

     


Sivas Katliamı'nın 29. yılı nedeniyle Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi tarafından anma etkinliği düzenlenecek. Etkinlik öncesi katliamda yaşamını yitirilenler anısına yürüyüş gerçekleştirilecek.

2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakıldığı olayda hayatını kaybedenler Aliağa'da da anılacak. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi tarafından organize edilen anma etkinliği kapsamında Aliağa Cemevi önünde toplanılarak Demokrasi Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı’nda, katliamda yaşamını yitirenleri anmak için basın açıklaması yapılacak.

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, katliamı kınayan bir açıklama yaparak, Türkiye tarihinde kara bir leke olan Sivas Katliamı’nın üzerinden 29 yıl geçtiğini, 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşinin, 29 yıldır yürekleri yakmayı sürdürdüğünü söyledi. Başkan Celal Süslü, anma programına bütün canları davet etti. Anma programı hakkında bilgi veren Süslü, “Anma programımız 1 Temmuz’da  (bugün)  saat 20.00’da başlayacak. Dernek binamızın önünde toplanıp Demokrasi Meydanı’na kadar bir anma yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Daha sonra Demokrasi Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Ardından şiirlerle, deyişlerle yitirilen canlarımızı anacağız. Bu anlamlı günde yanımızda olmak isteyen, acımıza ortak olmak isteyen herkesi anma etkinliğimize davet ediyorum.” Dedi.

Haber: Esin Çetin







 
Son Eklenen Haberler