131019098
17 Mayıs 2024, Cuma

Emekçiler 1 Mayıs’ı kutladı

2 Mayıs 2024, Perşembe 08:17

     


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Aliağa’da coşkuyla kutladı. Kutlamada emekçiler mücadeleye ve dayanışmaya davet edildi.

Aliağa’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs tertip komitesinin düzenlediği kutlamalarda, işçiler sabahın erken saatlerinde Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi önünde toplandı. Oluşturulan kortej, İstiklal Caddesi boyunca Demokrasi Meydanı’na kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan yaptı.

“Örgütlü gücümüzü göstermeliyiz”

"İnsanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyenler, eşitlikten ve adaletten yana olanlar; 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" diyen Toptan, sermayenin çıkarları doğrultusunda uygulanan politikaların işçi sınıfının temel haklarını tehdit ettiğini söyledi. Emekli aylıklarının sefalet düzeyinde olduğunu, enflasyon nedeniyle alım gücünün azaldığını kaydeden Toptan, işçilerin ve sendikaların sorunlara karşı en güçlü silahının, 1 Mayıs ruhuna uygun bir şekilde mücadele etmek ve örgütlenmeyi güçlendirmek olduğunu belirtti. Toptan, “Bu talepler doğrultusunda biz emekçiler sesimizi daha çok yükseltmeli, örgütlü gücümüzü göstermeliyiz" diyerek tüm emekçileri mücadeleye ve dayanışmaya davet etti.

“Ürettiğimiz değerlerden adil pay almak istiyoruz”

Hasan Toptan’ın ardından 1 Mayıs tertip komitesinin hazırladığı basın açıklamasını Eğitim İş Sendikası 7 No.lu Şube Başkanı Mustafa Gök okudu. İşçiler, memurlar, emekliler ve gençlerin insanca bir yaşam ve güzel bir gelecek umuduyla bir araya geldiklerini belirten Gök, “Bugün burada, insan onuruna yakışır çalışma imkânlarını savunuyoruz. Örgütlenmeye karşı olan işçi düşmanı işverenlere karşı işçinin sendikal güvenceleri arttırılsın. Sendikal haklarımızı kullanmak, insanca yaşamak, alın terimizle ürettiğimiz değerlerden adil pay almak istiyoruz. Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı sınırsız kullanmak istiyoruz. Dengeli ve yeterli bir ücret, genişletilmiş sosyal haklar talep ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından işçiler Demokrasi Meydanı’nda halaylar çekti. Daha sonra İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan miting için yola çıkıldı.

(SERKAN SELİNGİL)

 







 
Son Eklenen Haberler