131019098
19 Mart 2024, Salı

PLATFORMDAN EYLEME DAVET

2 Temmuz 2020, Perşembe 06:29

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, gündemdeki çoklu baro tartışması hakkında bir basın açıklamasında bulundu. Platform ayrıca, Sivas Katliamı anması ile birlikte Demokrasi Meydanı’nda yapacakları basın açıklaması ve etkinliklere Aliağa halkını davet etti.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, ülkede yaşanan son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklamayla, bu hafta içinde yapacakları eylem ve etkinliklerin duyurusunu yaparak Aliağa halkını birlikte mücadeleye çağırdı.

“Baroların haklı mücadelesinin yanındayız”

Çoklu baro yasa tasarısının yargı bağımsızlığı önünde engel olacağını hatırlatan platform üyeleri, “Muhalif hiçbir sese tahammülü olmayan iktidar, bağımsızlığı ortadan kaldırılarak emir komuta zincirinin bir parçası haline getirilen yargının üçayağından biri olan savunmayı da hedef haline getirmiş durumdadır. 81 baronun ezici çoğunluğunun karşı çıktığı, Baroları bölüp parçalayacak kanun tasarısı ısrarla Meclis gündemine getirildi. Yargının bağımsızlığının bir an evvel sağlanmasını, savunma hakkını ortadan kaldıracak girişimlere son verilerek, baroların sesine kulak verilmesini talep ediyoruz. Ve bu uğurda mücadele eden barolar ve üyelerinin haklı mücadelesiyle dayanışma içinde olduğumuzu bildirmek istiyoruz" dedi.

“Hak, adalet, barış ve kardeşliği savunmaktan vazgeçmeyeceğiz”

2 Temmuz Sivas Katliamı yıldönümünde ve kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı meydanlarda olacaklarını dile getiren Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Aliağa halkına çağrıda bulundu. İktidarın kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırarak, İşçi sınıfının 84 yıllık kazanımına göz dikmesine karşı duracaklarını ifade eden platform bileşenleri "Aliağa’mızın tüm işçilerini, emekçilerini, emeklilerini, kadın ve gençlerini eylemimize güç vermeye çağırıyor, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak, haktan, adaletten ve barış ve kardeşlikten yana tutumumuzdan bir adım bile geri atmayacağımızı bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. Platformun eylem takvimi şöyle, Sivas katliamı anması nedeniyle bugün saat 18.30'da Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir basın açıklaması ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek.3 Temmuz Cuma günü ise saat 18.00'de Petrol-İş Aliağa Şubesi önündeki yürüyüş Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması ile devam edecek.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler