131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

ALİAĞA YENİ NORMALE GEÇTİ

3 Mart 2021, Çarşamba 07:20

     


Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararlar neticesinde Aliağa’daki kafe ve restoranlarda sınırlı müşteri alımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüsle mücadelede Türkiye yeni normale geçmiş oldu. Bu kapsamda yüksek riskli bölge statüsünde bulunan İzmir’de esnetmeler yaşanmaya başlandı. Aliağa’da da lokanta, kafe ve restoranlar yeni normale geçiş yaptı. Bu kapsamda restoran, lokanta ve kafeler yüzde elli kapasiteyle müşterilerine hizmet verdi.

Kapılar açıldı, ilk müşteriler geldi

Aliağa’da sabah 07.00 akşam 19.00 saatleri arasında, yüzde elli kapasite ile faaliyet göstermesi planlanan işletmeler, ilk masa müşterilerini almaya başladı. Gelecek müşteriler için işletmeler, sabahın erken saatlerinde masalarını hazırladı.

Yeni kararlar

Yapılan kabine toplantısının ardından, yeni normele ilişkin alınan kararlar kapsamında, dün itibarı ile illerde uygulanan tedbirlere risk gruplarına göre karar verileceği açıklandı. Düşük orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 4 risk grubu belirtildi. İçişleri Bakanlığı da yeni tedbirler kapsamında, 81 ilin valiliğine Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler konulu genelge gönderdi. Risk grubuna göre, il bazında alınması gereken koronavirüs tedbirleri ile uyulacak kuralların valiliklerce belirlenmesine karar verildi. Risk gruplarına göre değişiklik gösterecek sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında, şehirler arası seyahatlere ilişkin uygulamalara aynen devam edileceği belirtildi.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde Cumartesi kısıtlama

Yüksek riskli bölgeler arasında olan İzmir’de Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00, cumartesi 21.00 - Pazartesi 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. Düşük, orta ve yüksek riskli illerde 07.00-19.00 arasında açık olacak yeme içme yerleri 19.00-21.00 saatleri arasında paket servisi/gel-al, 21.00-00.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Yeme-içme yerleri müşterilerini HES kodu kontrolü yaparak kabul edebilecek.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler