131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

İşçi mücadelesinde işçi basınının yeri konuşuldu

4 Temmuz 2022, Pazartesi 06:21

     


Evrensel Gazetesi İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen panelde bir araya gelen Aliağalı işçiler, işçi mücadelesinde işçi basınının yerini konuştu.

Evrensel Gazetesi İzmir Temsilciliği, “Geçmişten bugüne Aliağa işçi mücadelesinde işçi basının yeri” paneli düzenledi. Panele katılan işçiler, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi'nde yapılan panele konuşmacı olarak Evrensel Gazetesi Başyazarı İhsan Çaralan ve Petrol-İş Aliağa Şubesi eski Başkanı İsmail Doğan katıldı. Kolaylaştırıcılığını Eren Saran'ın yaptığı panele TÜPRAŞ, PETKİM, Ravago, Star, Gemi Söküm işçileri, metal işkolundan Türkmax, Micha, İzmir Demir Çelik, Ege Çelik, HABAŞ, Aliağa Demir A.Ş. işyerlerinden temsilciler ve işçiler, Petrol-İş Aliağa Şube yöneticileri, Türk Metal Aliağa Temsilcisi, işten çıkarılan Aliağa Belediye işçileri, Nemport'ta sendikalaştığı için çıkarılanlar ile HABAŞ'ta iş kazasında hayatını kaybeden işçinin kardeşi ve ALÇEP üyeleri, Emekli-Sen Aliağa Şubesi, Emek Partisi, TKP katıldı.

İsmail Doğan, "İşçilerin bir gazetesinin olması kolay olmadı"

Panelde ilk söz alan eski Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı İsmail Doğan, "Yaklaşık 28 yıl önce dostlarla bir araya geldiğimizde işçilerin bir gazetesi olması için karar alındı ama kolay olmadı. Dayanışmayla, kâr amacı gütmeden bir işçi basının mutlak suretle çıkması için elimizden geleni yaptık. Gazetenin dağıtımı da zor oldu. Zaman zaman bu da engellendi. İşçilerin ihtiyacı kendisiyle ilgili doğru haberi bulmasına dönüktü. Evrensel aynı zamanda işçilerin birbirleriyle bağını kuran bir gazete. Kocaeli TÜPRAŞ işçisini Aliağa işçileriyle veya Kırıkkale işçilerini birleştirmek gibi bir sorumluluğu var" dedi. Kendi deneyimleriyle bugünü anlatan Doğan, işçi ve emekçilerin kendi sesi için doğru habere ulaşmasında Evrensel Gazetesi’ni yaşatmanın önemine değindi.

İhsan Çaralan, "Bakış yeri, işçi sınıfının gözü"

Evrensel Gazetesi Başyazarı İhsan Çaralan ise Evrensel Gazetesi’nin çıkış koşullarından bahsetti. Gazetenin işçi sınıfı içinde önemli bir araç olduğunu söyleyen Çaralan, "27 yıl önce çıkarken işçi sınıfının dünya görüşü gazetesi olarak ortaya çıktı. Evrensel, 'İşte Türkiye gerçeği' manşetiyle çıkmıştı. Biz her gün Türkiye gerçeğini söylüyoruz, bir dünya gerçeğini söylüyoruz. Bakış yeri neresi, işçi sınıfının gözü. Tarafsız gazetecilik yalanına karşı Evrensel tarafız, işçi sınıfı, emekçilerden tarafız diye çıktık dedik. Bu aslında tarafsızlık söylemini kullananların da tarafını açığa çıkartan bir çıkıştır" diye konuştu. Ayrıca panelin yapıldığı salonun girişine Aliağa işçilerinin haberlerinin yer aldığı Evrensel Gazetesi'nin sergisi açıldı.

(Esin Çetin) 







 
Son Eklenen Haberler