131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

5 METRELİK TEKNEYE 9 KİŞİ BİNMİŞLER

4 Ağustos 2020, Salı 06:43

     


Foça’da teknenin batması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi. İlçede su sporları merkezi işleten Ferhat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada: “Yaklaşık 5 metrelik bir tekneye 9 kişi binmişler. Akşam da hava biraz sertti. Kaza kaçınılmaz gibi bir şey oldu." dedi.

Pazar günü Foça ilçesinde bir teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, kaybolan 1 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bir iskeleden 9 kişiyle demir alan tekne, Atatürk Adası açıklarında rüzgarın etkisiyle alabora oldu. Teknedekilere ilk müdahaleyi çevreden yetişen teknelerdeki vatandaşlar yaptı. Olayda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Tekneden atlayarak suyun üzerinde kalan 4 kişi, Atatürk Adası'na çıkarıldı. Burada sağlık ekibinin yaralılara müdahalesinin devam ettiği öğrenildi. Kayıp durumdaki 1 kişinin bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, deniz ve havadan çalışma başlattı.

“Kaza kaçınılmaz gibi bir şey oldu”

Öte yandan teknenin kaptanlığını yapan ve başka bir tekne tarafından kurtarılan Adem D, polis ekiplerince gözaltına alındı, tekne sahibinin ise ifadesine başvuruldu. Olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 4 kişinin ise taburcu edildiği öğrenildi. Foça Devlet Hastanesi morgunda tutulan cenazelerin henüz yakınlarına teslim edilmediği ifade edildi. Foça'da su sporları merkezi işleten Ferhat Yılmaz, AA muhabirine, jet ski ile denize açıldığı sırada kendisinden yardım isteyen birisini gördüğünü anlattı. Yılmaz, hemen yardıma gittiğini belirterek, "2 kişi teknenin üzerindeydi. Suda insanların olduğunu gördüm. Cesetlerden birini ben çıkardım. Suyun altından çıkarıp kenara getirdim. Yaklaşık 5 metrelik bir tekneye 9 kişi binmişler. Akşam da hava biraz sertti. Kaza kaçınılmaz gibi bir şey oldu." dedi.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler