131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALBAYRAK HUKUKSUZ UYGULAMA MI YAPIYOR?

4 Ekim 2021, Pazartesi 06:54

     


Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak’ın, bakanlığın açtığı sınav sonuçlarına göre kuruma ataması yapılan şube müdürlerini görev yerlerinde değil, keyfe keder uygulamalar ile alakasız birimlerde görevlendirdiği, sınava bile girmeyen personeli şube müdürü vekili ya da kendince birim sorumlusu yaptığı iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yıl, merkez ve taşra teşkilatındaki boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına, şartları uygun olan personelin yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre atamalarının yapılması için sınav açtı. Yapılan yazılı sınavda başarılı olan şube müdürü adayları sözlü sınava çağrıldı. Sözlü sınavda da başarılı olan şube müdürü adaylarının mülakat sınavı sonucuna göre sıralaması yapıldı. Puanlamaya göre şube bazında merkez ve taşra teşkilatlarına atamalar gerçekleştirildi. Şube müdürleri, nokta bazında, başarı sıralaması esasına göre atandı.

MEVZUATA AYKIRI UYGULAMA YAPILMAYA ÇALIŞILDI

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında, üst yönetim pozisyonundaki unvan sahiplerinin bir kısmının, hakları ile atanan bu yeni şube müdürlerinin atamalarından hoşnut olmadıkları iddia edildi. İddialara göre; merkez ve taşra teşkilatlarında, “görevde yükselme” mevzuatına aykırı davranılarak ve temayüller çiğnenerek uygulama yapılmaya çalışıldı. Ancak bu uygulamalardan bir kısmı, duyarlı, kanun ve mevzuata uyan yöneticiler ile gerek personel genel müdürü, gerek bakan yardımcılarının hassasiyeti ile durduruldu. Hatta yerleri değiştirilen şube müdürleri, atandıkları asıl kadrolarının bulunduğu birimlere geri gönderilerek hukuksuzluk önlendi.

SINAVA BİLE GİRMEYEN PERSONEL, ŞUBE MÜDÜRÜ VEKİLİ Mİ YAPILDI?

Ancak, yine iddialara göre, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak, hukuksuz uygulamalara devam etti. Sınav sonuçlarına göre, nokta bazında, birimi belli olarak bu kadrolara ataması yapılan yeni şube müdürlerini görev yerlerinde değil, keyfe keder uygulamalar ile alakasız birimlerde görevlendirerek kerhen atamalarının yapılmasını sağladı. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde, sınava bile girmeyen personeli, şube müdürü vekili ya da kendince birim sorumlusu yaptı.

KİMİ YA DA KİMLERİ MEMNUN ETMEYE ÇALIŞIYOR?

Eğer iddialar doğruysa, böyle bir uygulama ile Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak’ın kimi ya da kimleri memnun etmeye çalıştığı, bakanlığın üst düzey yöneticilerinin göstermiş olduğu hassasiyeti ne zaman göstermeyi düşündüğü, yaklaşık 2 aydır devam ettirdiği iddia edilen haksız, hukuksuz uygulamadan ne zaman vazgeçeceği merak ediliyor. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak’ın, kurumdaki keyfe keder ve hukuksuz olduğu iddia edilen diğer uygulamalarına Aliağa Ekspres’in önümüzdeki günlerdeki sayılarında yer vermeye devam edeceğiz.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler