131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

EVDE GEÇEN HER GÜN İÇİN BİR ETKİNLİK

5 Mayıs 2020, Salı 06:15

     


Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi, Koronavirüs salgını sürecinde maske üretimine başladı. Merkezin çalışmalarını Kurum Müdürü Ebru Yılmaz ile yaptığımız röportajla inceledik. Yılmaz, evde geçirilen her gün için bir etkinlik planladıklarını ve planladıkları etkinlikleri kurumun sosyal medya hesabından yayınladıklarını belirtti.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdür Ebru Yılmaz Koronavirüs salgını sürecinde çalışmalara nasıl başladıklarını anlatarak, “Hastalığın ortaya çıkması ile birlikte bütün halk eğitim merkezlerinde olduğu gibi bizlerde maske üretimine geçmeye karar verdik ve çalışmalarımıza başladık. Usta öğreticilerimizin yer aldığı bir Whatsapp gurubumuz var. Buradan duyuru yaptık. Bu konuda bizimle çalışmak isteyen bütün arkadaşlarımızı halk eğitime davet ettik. Sadece dikiş hocalarımız değil, makine kullanmayı bilen bütün arkadaşlarımız geldi. Ancak büyük bir sıkıntımız vardı. Hammadde bulmakta daha doğrusu almakta zorlanıyorduk. Hocalarımız gönüllü çalışacaktı ama bizim malzemeyi alacak bir bütçemiz yoktu. Bu konuda kaynak araştırmaya başladık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de katkıları ile SOCAR firması ile bağlantıya geçtik. Sağ olsunlar bütün giderleri karşıladılar ve biz de gönüllü öğretmenlerimiz ile maske dikmeye başladık. Arkadaşlar mesaiye gelir gibi sabah 8.30’da başlayıp 17: 30’a kadar, hatta bazen daha geç saatlere kadar maske üretimine devam ettiler. Yirmi beş bin civarı maske diktik. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne, çeşitli özel kurumlara, Tunceli Valiliği’ne, sağlık ve güvenlik çalışanlarına, evinden çıkamayan bazı vatandaşlarımıza, İl Milli Eğitim, İlçe Milli Eğitim ve kaymakamlık çalışanlarına, birçok okula bu maskeleri dağıttık.” ifadelerini kullandı.

20 kişilik ekiple çalışıyorlar

20 kişilik bir ekip ile çalıştıklarını belirterek sözlerine devam eden Müdür Ebru Yılmaz, “Maskeleri yapacağımız kumaş ruloları geldiği zaman dedik ki ilk biten kumaş rulosu ile bir şeyler yapalım. Sohbet ederken aklımıza dilek ağacı yapmak geldi. Atölyemizin girişine rulo ile bir ağaç oluşturduk. Bütün ekip dileklerini yazıp bağladı. Hepimizin ortak dileği bu hastalıktan ülkemizin ve dünyamızın kurtulması ve eski günlere dönebilmek oldu.” şeklinde konuştu.

Facebook sayfasından her güne bir etkinlik

Kurumun maske dışındaki faaliyetlerinden de bahseden Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, “Maske dikiminden başka Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi olarak facebook sayfamızda canlı yayın çalışmaları yapıyoruz. Her güne bir etkinlik çalışması planladık. İlk önce Türk Halk Müziği koro şefimiz ile canlı yayından türküler seslendirdik. Evde kalmak zorunda olan kursiyerlerimize ve Aliağa halkımıza biraz olsun destek olmaya çalıştık. Daha sonra maske yapımını canlı yayınladık. Miniklerimize seslendik. Sonrasında iftar yemeği, evde halk oyunu, evde saç bakımı, Pilates ve daha birçok dalda günlük canlı yayınlar yapacağız. Yayınların bazılarını kurumumuzdan, bazılarını da arkadaşlarımız kendi evlerinden yapıyor.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler