131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

TAZMİNATLARIN GERİ KALANINI BELEDİYE ÖDEYECEK

5 Mayıs 2020, Salı 06:16

     


Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için yöntem değişikliğine gidildi. Daha önce İller Bankası tarafından yapılan tazminat ödemelerinin geri kalanı İller Bankası’ndan alınan borçlanma ile Aliağa Belediyesi tarafından yapılacak.

Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan veya emekli olan toplam 281 personelin kıdem ve ihbar tazminatlarının İller Bankası’ndan kredi olarak temin edilebilmesi geçtiğimiz aylarda Aliağa Belediye Meclis Toplantısı’nda kabul edilmişti. Alınan karar sonrası, Aliağa Belediyesi konuyla ilgili evrakları İller Bankası’na göndermiş, işçilerin bir kısmının kıdem ve ihbar tazminatları İller Bankası tarafından direkt olarak hesaplarına yatırılmaya başlamıştı.

Aktaş: “Ödemelerin önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor”

Geçtiğimiz hafta 106 işçinin daha kıdem ve ihbar tazminatlarının hesaplarına yatırılmasının ardından ödemelerle ilgili yöntem değişikliğine gidildi. Konuyla ilgili bilgi aldığımız CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi ve ayı zamanda Katip Üye Berkay Aktaş, işçilerden bir kısmının alacaklarının İller Bankası tarafından direkt hesaplarına yatırıldığını, ancak ödemelerin geri kalanının İller Bankası’ndan alınan borçlanma ile Aliağa Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Aliağa Belediyesi’nin bu kapsamda İller Bankası’na 10 Milyon TL borçlanacağını ifade eden Aktaş, gelecek para ile alacaklı diğer işçilerin ödemelerinin yapılacağını belirtti. Bu ödemelerin de önümüzdeki günlerde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Aktaş, yapılacak olan ödemelerin Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan emekçilere hayırlı olmasını diledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler