131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANIYOR

7 Mayıs 2022, Cumartesi 06:29

     


İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 1 Haziran tarihinden itibaren il genelinde girilmesi yasaklanacak ormanları açıkladı. Aliağa ilçe merkezi yerleşim yeri etrafındaki ormanlar ile Çaltılıdere, Pınarcık ve Köstem Koy bölgesindeki Pınarcık Ormanları da girilmesi yasaklanacak ormanlar arasında.

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları sonrası bu yıl tedbirler il genelinde sıkı tutulurken, İzmir Valiliği geçtiğimiz günlerde ormanlara giriş yasağının uygulanacağını duyurmuştu. Yaşanan süreçte havaların ısınması ile tedbirleri arttıran İzmir Valiliği, il genelinde hangi ormanlara giriş yasağı olduğunu liste halinde duyurdu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabında, “Değerli hemşehrilerim, orman yangınları ciğerlerimizi daha fazla yakmasın diye, giriş yasağı getirdiğimiz ormanlık alanları paylaşıyoruz. Lütfen yasaklı alanlara olduğu kadar diğer ormanlarımıza da hep birlikte sahip çıkalım, geleceğe nefes olalım" ifadeleri ile kararı duyurdu.

Giriş yasağı getirilen ormanlar

Yayımlanan karara göre İzmir'de 1 Haziran'dan 31 Ekim'e kadar giriş yasağı getirilen ormanlar şu şekilde; Çiçekli, Atatürk Ormanı, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Foça Ormanı, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere+Çağlan civarı+Ağaçlandırma sahası, Kırkgeçit-Çatalçam, Karadere, Yamanlar-Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif dağı, Kartal Ormanı, Doğanbey Ormanı, Armutlu-Bayramlı yol güzergâhı, Kurudere Köyü hudutlarındaki tüm ormanlar, Kestane Deresi, Aliağa İlçesi Merkez Ormanları, Pınarcık Ormanları, Buca-Sarnıç ve Oğlananası

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler