131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TANRIKULU’NDAN SİDER İŞÇİLERİNE DESTEK

7 Ekim 2015, Çarşamba 12:04

     


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, partisinin Aliağa İlçe Teşkilatı ile birlikte 5 aydır maaşlarını alamadıkları için fabrika önünde eylem yapan Sider Demir Çelik işçilerini ziyaret etti.

5 aydır maaşlarını alamadıkları için fabrika önünde kurdukları direniş çadırı ile seslerini duyurmaya çalışan Türk Metal Sendikası’na üye SİDER Demir Çelik işçilerini ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu’na, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve Aliağa İlçe Teşkilatı da eşlek etti. Yaklaşık 1 haftadır fabrika önündeki bekleyişini sürdüren işçilerle sohbet eden Tanrıkulu, işçilerden süreç hakkında bilgi aldı.

“MAĞDUR VE İCRALIK DURUMDAYIZ”

MHP Heyetinin fabrika önünde kendilerini ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, eylem gerekçeleri hakkında Ahmet Kenan Tanrıkulu’nu bilgilendiren Türk Metal Sendikası SİDER Demir Çelik Baş Temsilcisi Ferit Kaliç, “5 aylık maaşımız içeride. Emekli olup ta tazminatlarını alamayan arkadaşlarımız var. İki bayram geçti hiç kimse tek kuruş almış değil, okullar açıldı, herkesin borcu, derdi var. Herkes evini, arabasını sattı, mağdur ve icralık durumdayız. Kesin bir çözüm istiyoruz. Fabrikamızın çalışmamasının esas nedeni, patronumuz Erol Evcil’in geçmişe dayalı borçları. Devletten enerjiyi kullanıp bunun bedelini ödememesi. Biz yarın yine aynı patronla işe devam etmek istemiyoruz. Çünkü bir ay sonra ne olacağını çok iyi biliyoruz. Başımıza ne geleceğini çok iyi biliyoruz. Burada devlet kurumları kesinlikle bir iş yapmıyoruz. TMSF el koyduğunda patron suçlu dediler, el kondu, fakat iki sene sonra niye geri teslim edildi. Aynı adama fabrikayı niye verdiniz” dedi.

“NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIM”

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu ise işçilere destek söz vererek, mağduriyetlerinin giderilmesi için sorunu TBMM’ye ileteceğini ifade etti. Tanrıkulu, “Hem size manevi destekte bulunmak, hem moral kazandırmak, hem de sizlerin yanınızda olduğumuzu bir kez daha göstermek için buradayız. Biz alın teri döken bütün kardeşlerimizin yanındayız. Daha önce PETKİM’de yapılan greve de gitmiştim. Biz gittikten sonra sıkıntı çözüldü. İnşallah buraya da ayağımız uğurlu gelir ve olayın çözülmesine yardımcı oluruz. Mesele emeğin karşılığının verilmesi meselesidir. Burada siyaset üstü olmak lazım. Biz MHP’liyiz ama bir kardeş olarak geldik sizin yanınıza. Bu işin siyasi çıkarımını yapmak için burada değiliz. Sizden duyduklarıma gerçekten çök üzüldüm. 5 aydır maaş alamamak çok üzücü. Ciddi manada mağdur edilmiş durumdasınız. Biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Buradan aldığım notları hem meclise ulaştıracağım, hem de İzmir’deki basın kuruluşları ile paylaşacağım. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Her zaman yanınızdayım” diye konuştu. İşçilerle fabrika önünde hatıra fotoğrafı çektiren Tanrıkulu, daha sonra sendikalı oldukları için işveren tarafından işten çıkarılan arkadaşlarına destek olma amaçlı eylem yapan Kubilay Boya çalışanlarını ziyaret etti.

HABAŞ İŞÇİLERİ DE DESTEK VERDİ

Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ziyaretinin hemen ardından aynı bölgede yer alan HABAŞ Demir Çelik Fabrikasının işçileri de eylemdeki SiDER Demir Çelik işçilerine destek amacıyla fabrika önüne geldi. Mesai çıkışı servislere binmeyerek SİDER Demir Çelik’in önüne gelen HABAŞ işçileri , “İş ekmek yoksa barış ta yok” sloganları atarak işçilere destek oldu. Bölgede yer alan diğer demir çelik fabrikalarının işçilerinin de, eylem yapan SİDER Demir Çelik Fabrikası işçilerine önümüzdeki günlerde destek ziyaretinde bulunacakları öğrenildi. 

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler