131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

Bakan yardımcısı Boyraz’dan Aliağa ziyareti

9 Mart 2024, Cumartesi 07:05

     


Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Aliağa’da Sivaslı iş insanlarıyla bir araya geldi.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Aliağa’ya gelerek toplantı ve ziyaretlerde bulundu. Boyraz, Güzelhisar Sosyal Tesisleri'nde İş insanı Mustafa Hıdıroğlu'nun düzenlediği kahvaltıda Sivaslı iş insanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda AK Parti İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Ateş, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yaver, Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Tanju Öge ve parti ilçe yöneticileri hazır bulundu.

Zeki Ateş, “Memleket sevdalısı olup dertlenmek lazım”

Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin halka hizmet için dertlenmesi gerektiğini belirtti. Ateş, “Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar, yaklaşık 90 günde battı çıktı yaptı. 24 saatte park yaptı. Bizim belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmaların hepsi belli. Sayın bakan yardımcımız burada. Kendisi 3 dönem İstanbul milletvekilliği yapmış, Sivas doğumlu. Anadolu’nun bağrından çıkmış ve bu hizmetlere talip olmuş. Bizim için önemli olan bu. Memleket sevdalısı olup dertlenmek lazım. Dertlenirseniz deva bulursunuz. Dertlenmezseniz 5 yıl Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaparsınız. İşçi maaşı ödemezsiniz, adamcılıkla gelirsiniz, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olursunuz. Ama dertlenirseniz, milletin gönlünde bir yer edinirseniz başarılı olursunuz" dedi. Ateş ayrıca kamyoncu esnafının trafik ışıklarının yeşilden kırmızıya aniden geçişinin kazalara sebebiyet verdiğini, şoförlerin eski sisteme tekrar geçilmesi, yeşilden kırmızıya geçerken yanıp sönerek uyarması yönünde isteklerinin olduğunu Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'a iletti. Boyraz konuyu notları arasına aldı.

Osman Boyraz, “2 saat 15 dakikada Ankara'dan Sivas'a gitmek mümkün”

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ise yaptığı konuşmada, Sivas'ta yapımı tamamlanan ve hizmete giren birçok projeden hızlı tren hattı projesini çok önemsediğini ifade etti. Boyraz: "Yaklaşık 2 saat 15 dakikada Ankara'dan Sivas'a gitmek mümkün. Nisan ayının sonunda hizmete açıldı. Hizmete girdiği andan itibaren ayda yaklaşık yüz bin yolcu seyahat ediyor. Yolculuk yapanlarla görüştüğümde çoğunluk günü birlik Sivas'a ziyarete gidiyor. Bu da şehrin turizm açısından kalkınması için çok önemli" dedi. Osman Boyraz konuşmasının devamında Sivas'ta yapılan yatırımları anlatırken İzmir ve Bakırçay Bölgesi için toplantıya katılanlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantının ardından Osman Boyraz ve beraberindekiler Aliağa'da İstiklal Caddesi esnafını ziyaret etti. Boyraz daha sonra Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (Gemisander) ziyarette bulundu. Gemi söküm işçileri ile öğle yemeği yedi.

(SERKAN SELİNGİL)







 
Son Eklenen Haberler