131019098
26 Nisan 2024, Cuma

"YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK PROJESİ” TANITILDI

9 Mayıs 2022, Pazartesi 06:35

     


Aliağa’da “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik Projesi” kampanyası kapsamında tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla hayata geçirilen Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik Projesi’nin tanıtılması amacıyla Aliağa’da bir faaliyet gerçekleştirildi. Hükümet Caddesi, Ziraat Bankası Kavşağı’nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, vatandaşlara kampanya hakkında bilgilendirme yapıldı.

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik Projesi” kampanyası çerçevesinde yayaların yaya yolu veya banketleri tercih etmeleri, karanlıkta açık renk elbise giymeleri veya ışık taşıyarak görünür olmaları, ışıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerlerde ışıkların yönlendirmesiyle hareket etmeleri, karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmaları, yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakmamaları ve kulaklık kullanmamaya özen göstermeleri konularında vatandaşlara bilgi verildi.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, trafikte yayaların da kurallara uyması yönünde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Karaman, etkinlikte trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin dikkat etmesiyle birlikte sağlıklı bir trafik düzeninin sağlanması ve beş adımda yaya güvenliğinin ilçede sağlanmasını amaçladıklarını da sözlerine ekledi. Karaman, bütün vatandaşları trafik kurallarına uymaya da davet etti. Etkinliğe; Kaymakam Ömer Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, emniyet ve jandarma trafik ekipleri katıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler