131019098
23 Nisan 2024, Salı

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN UZLAŞTILAR

9 Eylül 2019, Pazartesi 06:22

     


Aliağa’da Avukat İrfan Medet Akpınar, olumsuz bir olay yaşadığı Erdal Yıldırım’dan şikayetçi oldu. Tarafların yaptıkları görüşmeler uzlaşma ile sonuçlanınca Aliağa Engelliler Derneği’ne akülü tekerlekli sandalye bağışlandı.

Aliağa’da bir mahkemede görülen ceza dosyasında taraflar uzlaşarak topluma ve toplumun en çok yardıma ihtiyacı olan kesimi olan engellilere yarar sağlayarak bir olaya imza attı. Ceza dosyasının tarafları kendilerini geri planda tutarak ve kendi ihtiyaçları ile isteklerini göz ardı ederek engelli bireylere akülü tekerlekli sandalye alınması sonucu anlaşmaya karar verdi. Avukat İrfan Medet Akpınar, olumsuz bir olay yaşadığı Erdal Yıldırım’dan şikayetçi oldu. Akabinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı. Taraflar Aliağa Engelliler Derneği’ne bir akülü tekerlekli sandalye alınması sözünde uzlaşınca, Erdal Yıldırım’ın aldığı tekerlekli sandalye Aliağa Engelliler Derneği’ne bağışlandı.

Uzlaşma görüşmelerinde taraflarından biri olan Avukat İrfan Medet Akpınar; yaşanan sürecin başlangıcının zorlu olduğunu fakat uzlaştırma sürecinde iki tarafın ılımlı ve çözüm odaklı yaklaşımının bu sürecin sonunda olumlu ve topluma faydalı bitmesini sağladığını vurguladı. Akpınar, gerçekleştirmiş oldukları bu uzlaşmanın birçok dava dosyasına örnek teşkil etmesini, uzlaşmaya tabi tutulabilecek birçok dava dosyası olduğunu, tarafların uzlaşma ile hayırlı olaylara vesile olabileceklerini, kişiler arasında yaşanan uyuşmazlıkların belirli bir konuşma ve uzlaşma ortamında çözülebileceğini belirtti.

Yaşanan süreci anlatan Avukat İrfan Medet Akpınar, “Daha önce aramızda bir husumet nedeniyle davaya konu olan ve şikayete tabi bir suçtan dolayı Erdal Bey ile aramızdaki husus uzlaştırma yöntemi ile çözüldü. Uzlaşmamızın amacı çok güzeldi. Ulvi bir amaca hizmet ediyordu. Erdal Bey ile uzlaşmamızın yaptırımı Engelliler Derneğine bir akülü tekerlekli sandalye bağışlamasıydı. Sağ olsun o da bu uzlaşma teklifimizi kırmadı ve kabul etti. Tekerlekli sandalyenin teslimini yaptık. Toplumumuzda bu tip ceza vakaları çok fazla yaşanıyor. Çok fazla uzlaşma dosyası oluyor. Bu dosyanın da benzer nitelikte olaylara emsal teşkil etmesini diliyorum. Samimi ve ılımlı yaklaşımı için Erdal Yıldırım’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Erdal Yıldırım da İrfan Medet Akpınar ile aralarında ufak bir tartışma olduğunu belirterek, “Tartışma hukuki nedenlerle yargıya taşındı. Tabi daha sonra İrfan Beyle uzlaşmaya gidildi. İrfan Bey’in kabul etmiş olduğu uzlaşmada engelli kardeşlerimiz için bir yaptırım uygulandı tarafıma. İrfan Bey dedi ki ‘Erdal Bey bir akülü araba alıp bize bağışlayacaksın, bağışlama yaptığın zaman biz seninle uzlaşmış olacağız.’ Ben de ‘Tabii ki’ dedim. Çünkü bir engelli kardeşimizin mağduriyeti giderilmiş olacak. Engelli kardeşlerimizin ne zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bizi İrfan Bey ile beni uzlaştıran uzlaştırmacı kardeşime çok teşekkür ediyoruz. Uzlaşarak sonuçta davamızdan düşürmüş oldu. İrfan Bey ile de aramızda hiçbir hukuki problem kalmadı.” şeklinde konuştu.

Bu özverili tavırları için hem Avukat İrfan Medet Akpınar’a hem de Erdal Yıldırım’a teşekkür eden Aliağa Engelliler Dernek Başkanı Aytaç Bayar ise, “Erdal Bey ve İrfan Bey’e uzlaşmaya giderek derneğimize akülü tekerlekli sandalye bağışladıkları için çok teşekkür ederiz. Bu tip olayların emsal teşkil ederek hayırlı işlere vesile olmasını dileriz.” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler