131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

9 Eylül 2021, Perşembe 07:01

     


2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da kutlandı.

2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Aliağa’da coşkuyla kutlandı. Namık Kemal İlkokulu’nda yapılan kutlama törenine Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi. Tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz hazırlanan çelengi anıta sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Özkahraman, “Mutlu yarınlara ancak eğitimle ulaşılacağına inancımız tamdır”

Daha sonra Namık Kemal İlkokulu’ndaki kutlama programına geçildi. Burada da ilk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından Namık Kemal İlkokulu Müdürü Hasan Özkahraman günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Özkahraman konuşmasında, “Geleceğin teminatı taze fidanlara can suyu olarak eğitim vermeye başlayacağımız ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin bu zaferlerin payidar neticeler vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.’ Bu anlamlı sözlerin idrakiyle içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık, mutlu yarınlara ancak eğitimle ulaşılacağına inancımız tamdır. Sevgili öğrenciler sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkenize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.” Dedi.

Akyüz, “Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır”

Namık Kemal İlkokulu Müdürü Hasan Özkahraman’ın ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Akyüz, “bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. ‘İnsan olma, millet olma davası’ olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önem basamağıdır ki ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. ‘Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır.’ sözünden yola çıkarak, veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak eğitim, öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır. Özellikle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağılığını ve hayatını tehdit eden Covid salgınını asla hafife almadan, maskemize, sosyal mesafemize ve hayatın her alanında temizlik ve hijyene her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekecektir.” İfadelerini kullandı.

Karaman, “Eğitim öğretim bizim birinci önceliğimiz”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz’ün ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Karaman konuşmasında, “ilköğretim haftasının açılışı olarak tüm ülkede yapılan programları biz de Aliağa’da başlattık. Böylece tüm vatan satındaki okul açılışı, bu bayram havasını Aliağamızda da yaşadık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılı hepinize kutlu olsun. Aliağamız bölgesinde çok hızlı gelişen İzmir ilinin önemli bir ilçesi. Bunun içinde eğitim öğretim bizim birinci önceliğimiz. Göreve başladığım yaklaşık bir yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle ve yönetici arkadaşlarımızla her zaman eğitime ayırdığımız zaman çok önemli ve fazla olmuştur. İlçemizde 17 bin öğrenci bin 100 öğretmenle ilköğretim haftasının açılışında çok donanımlı bir şekilde devam etmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Daha sonra halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösteriminin ardından Kaymakam Ömer Karaman ve beraberindeki protokol üyeleri sınıfları gezdi. Daha sonra Namık Kemal İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından Kaymakam Ömer Karaman’a çiçek takdim edildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler