131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TCDD'DEN İZBAN AYARI

10 Ocak 2017, Salı 06:37

     


Devlet Demir Yolları Alsancak Garı ve Basmane Garı’na gelen trenlerin hareket yerlerini değiştirdi. Uşak, Kütahya, Balıkesir, Soma ve Eskişehir bölgelerinden doğrudan Alsancak Garı’na gelen trenler yeni düzenlemeye göre Basmane Garı’da yönlendirildi. Alsancak Garı'na ise TCDD’ye ait trenlerin sokulmaması kararı alındı. Bu kapsamda Uşak, Kütahya, Balıkesir, Soma ve Eskişehir gelen yolcu trenleri artık Halkapınar’da duracak.

YENİ MERKEZ BASMANE

Alsancak’a gelmek isteyenler, ulaşımı İZBAN’la sağlayacak. İZBAN, hem metro hem de TCDD trenleri için aktarma merkezi haline gelecek. Basmane’ye gelen Ödemiş-Tire, Söke, Aydın ve Denizli trenleri ise aynı şekilde çalışmalarını sürdürecek. Alsancak’a gelen 15 tren seferi bu uygulamayla Basmane’ye yönlendirilmiş olacak.

SENDİKALARDAN UYARI

TCDD yetkilileri yeni uygulamayla Alsancak istasyonunun rahatlayacağını belirtirken Basmane’de sıkışıklığa neden olmamak için trenlerin Hilal ve Halkapınar’da manevralar yapacağını dile getirdi. Yetkililer yapılan düzenlemenin İZBAN trenleri için ayarlandığını dikkat çekerken TCDD bünyesindeki sendikalar ise Basmane’ye getirilen ilave trenlerin raylarda fazla yüklenmeye neden olacağını, tren seferlerinde karışıklık olacağını ifade etti.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler