131019098
19 Nisan 2024, Cuma

TÜPRAŞ İŞÇİSİNE KOCAELİ ŞUBESİ’NDEN DESTEK

11 Mayıs 2019, Cumartesi 06:56

     


Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde normal görüşme süresi içinde anlaşma sağlanamaması üzerine uzun süredir sürdürülen işçi eylemlerine Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi destek ziyaretinde bulundu.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hala uzlaşma sağlanamadı. Uzlaşmanın sağlanmaması üzerine sendikada örgütlü işler tam gün eş zamanlı sürdürülen eylemlerine başladı. İşçilerin eylemine Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, Şube Başkan Yardımcıları Nesimi Yetişoğlu ve Teoman Aydınoğlu destek ziyaretinde bulundu.

“4300 üyemizin emeğine birlikte sahip çıkacağız”

Kırıkkale ziyaretleri sonrasında TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi ziyaretinde de bulunan Kocaeli Şube yöneticileri birlik ve bütünlük içerisinde mücadele edeceklerini belirtti. Eş zamanlı sürdürülen eylemlerin ortak mücadele anlayışıyla devam edeceğinin mesajını veren Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, "Bizi biz yapan ortak acılarımızdır. TÜPRAŞ'a yıllarca emek vermiş işçi kardeşlerimizin emeğini göz ardı ettirmeyeceğiz. Dört Rafineride de çalışan arkadaşlarımızın mücadelesi ortaktır. 4300 üyemizin emeğine birlikte sahip çıkacağız." diye konuştu. TÜPRAŞ işverenine seslenen Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, "Bu sözleşme öyle ya da böyle bitecek. Bittiğinde gene biz bize kalacağız. Gelin bu sözleşmeyi işçilerin lehine bitirelim. Yoksa iş barışı kalmaz." Şeklinde konuştu. TÜPRAŞ işçisinin bu mücadelesi asgari ücretle çalışan işçilerinde önünü açacaktır diye konuşan Başkan Akduman, "TÜPRAŞ işçisinin verdiği bu mücadele asgari ücretin de 5 bin lira olmasının önünü açacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler