131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖĞRENCİLERE AHİ EVRAN KÜLTÜRÜ ANLATILDI

11 Ekim 2019, Cuma 06:31

     


Aliağa’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ahilik tanıtım günleri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk tarafından öğrencilere esnaf ve sanatkarlık ile ilgili bilgiler verildi.

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda Büro Yönetimi Öğretmeni Gülsüm Çıtaklar, Muhasebe ve Finansman Öğretmeni Halil Savran’ ın hazırladığı programda Ahilik ve Ahilik Teşkilatı ile ilgili öğrencilere sunum yapıldı.

“Ahilik ilkelerini ve ahlakını gelecek nesillere taşımak için etkinlikler yapıyoruz”

Esnaf teşkilatının çalışmaları ve yapısını öğrencilere anlatan Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk Ahiliğin 800 yıl önce Ahi Evran Veli tarafından kurulduğunu ve önemli hizmetleri olduğunu dile getirdi. Ahilik teşkilatının esnaf teşkilatı olduğunu kaydeden Berk, “Ahilik teşkilatımız kardeş anlamına gelmektedir. Ahilik, din dil, mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Ahilik teşkilatı usta, kalfa ve çırak ilişkisine önem verir. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas almıştır. Ahilik ilkelerini ve ahlakını gelecek nesillere taşımak için etkinlikler yapıyoruz.” dedi. Program sonunda öğrencilerden gelen sorularını yanıtlayan Başkan Serdar Berk, öğrencilere meslek liselerinin çok önemi olduğunu, ülkenin ekonomisine yön veren ekonomistlerin Ticaret Meslek Liseleri´nde eğitim aldıklarını söyledi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler