131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ GÜNÜ KUTLANDI

11 Aralık 2019, Çarşamba 06:33

     


10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi günü kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde bir kutlama programı düzenlendi.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde 10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, CHP İlçe Başkanı İlhan Aktaş, İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis üyesi Sedat Sarı ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurcan Alyakut yaptı. Ardından Aliağa Ortaokulu öğrencisi Mehmet Turan Ceran İnsan Hakları adlı şiiri seslendirdi. Daha sonra Aliağa Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sundu. Oratoryo sunumunun ardından İnsan Hakları ile ilgili özlü sözler dört farklı dilde öğrenciler tarafından söylendi.

Daha sonra Aliağa Ortaokulu Müzik öğretmeni Sefa Dinç Atunkaynak Ey insanlar adlı şarkıyı seslendirdi. Ardından Aliağa Ortaokulu Matematik öğretmenleri Laika Gökçe ve Şebnem Özen Kız Çocuğu adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkının ardından Aliağa Ortaokulu öğretmen korosu şarkılarını seslendirdi. Daha sonra Aliağa Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro Hayat Sevince Güzel adlı şarkıyı seslendirdi. Söylenen şarkıların ardından etkinlik son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler