131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BERBER VE KUAFÖRLER MÜŞTERİ YOĞUNLUĞUNDAN MEMNUN

12 Mayıs 2020, Salı 07:00

     


Koronavirüs salgının olumsuz etkilerini en çok hisseden sektörlerden biri olan kuaförler ve berberler dün itibariyle hizmete açıldı. Dükkanları Aliağa Belediyesi tarafından dezenfekte edilen esnaf ilk gün yoğunluğundan memnun kaldı. Henüz fiyatlarına zam yapmadıklarını fakat ilerleyen zamanlarda fiyatlarda artış olacağını belirten berber ve kuaförlerle bir röportaj gerçekleştirdik.

Koronavirüs salgını birçok sektörü vurduğu gibi berber ve kuaförleri de ekonomik olarak kötü yönde etkiledi. 21 Mart'ta faaliyetlerine ara verilen berberler ve kuaförler Pazartesi itibarıyla hizmete başladı. Berber ve kuaförler tek kullanımlık malzemeleriyle hizmet vermeye başladı. Berberlerin ve kuaförlerin açılmasıyla gelen müşteriler hijyen kuralları kapsamında içeriye alındı. Bu kapsamda Aliağa’da hizmet veren kuaför ve berberlerle bir röportaj gerçekleştirdik. Ayşe Kuaför Sahibi Ayşe Bakır, “ Pandemi süreci öncesinde de hijyen kurallarına en iyi şekilde dikkat etmeye çalışıyorduk zaten. Ama bu süreçte hijyen kurallarımızı daha da sıkı tutmaya başladık. Birçok malzememiz tek kullanımlıktı öncesinde de. Bunlara galoş eklendi. Tek kullanımlık havlularımız var. Önlüklerimiz tek kullanımlık ve kişiye özel. Makas tarak gibi malzemelerimiz her müşteriden sonra dezenfekte ediliyor. Bu süreçte tek kullanımlık malzemelerim halihazırda elimde mevcuttu. Sadece galoş tedarik ettim. Pandemi öncesinde de tek kullanımlık malzemeleri kullanmaya özen gösterdiğimiz için elimdeki malzemeleri şuanda kullanıyorum. Normalde biz randevu verirken ‘gelin biraz beklersiniz’ diyorduk. Şimdi çok bekletmemeye gayret ediyoruz. İçeriye belli sayıda müşteri kabul ediyoruz. Birikme yaşansın istemiyoruz. Artık tamamen randevulu sisteme döndük. Aldığımız işlemi de olabildiğince hızlı halletmeye çalışıyoruz. Yoğunluğumuz pek fazla olmadı. Bunun ilk gün olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Gündemde olan fiyat artışını ben verdiğim hizmete yansıtmadım. Fiyatlarımız pandemi öncesinde uygulandığı gibi devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

“Kullan at malzemeler kullanıyoruz”

Aliağa’da faaliyet gösteren BY Barış Berber Salonu çalışanı Behzat Yiğit ise, “50 günden sora oluşan yoğunluktan memnunuz. Bugün hiç oturmadık diyebilirim. Müşterilerimizi dışarıda bekletiyoruz. İçeride müşteri ağırlamıyoruz. Kahve, çay ikramımız da yok bu süreçte. Kulan at havlularımız, kullan at saç önlüklerimiz, dezenfektanlarımız, yüz siperlikerimiz ve maskelerimiz mevcut. Müşterilerimize yapılacak işleme göre maske taktırıyoruz. Malzemelerimizin çoğu kullan at fakat makas ve taraklarımız her müşteriden sonra sterilizasyon makinesinde steril hale getiriliyor. Belediyemiz tarafından bir dezenfektan, bir şişe kolonya, maske ve siperlik gönderildi. Kullan at bütün malzemeleri kendi toptancılarımızdan temin ettik. Belediye dükkanlarımızı hizmete açmadan önce ücretsiz dezenfekte etti. Fiyatlarımızda şuan için bir artış olmadı ama olacak. Yaklaşık olarak tıraş başı on, on beş lira arası bir artış bekliyoruz. Kullandığımız malzemeler pahalı. Bunun müşteriye yansıması mutlaka olacaktır.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler