131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

İŞİ OLMAYAN VATANDAŞLAR ADLİYEYE ALINMAYACAK

12 Haziran 2020, Cuma 06:37

     


Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan adliyeler 15 Haziran itibariyle çalışmalarına başlayacak. Süreçle ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunan Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, “Alınan önlemler kapsamında Adliyede işi olmayan vatandaşlar salona alınmayacak” ifadelerini kulandı.

30 Mart tarihinden bu yana kapalı olan adliyeler normalleşme sürecinin başlamasıyla 15 Haziran itibariyle tekrar faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Normalleşme sürecinde nasıl bir yol izleneceğini ve yeni dönemde alınan tedbirlerle mahkemelerin nasıl işleyeceğini Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman ile görüştük. Normalleşme sürecinde adliyelerde alınan önlemlere ilişkin açıklamada bulunan Hikmet Salman, “Yeni normale ilişkin almamız gereken önlemler hakkında yazılarımız geldi. Biz de duruşma salonlarında özellikle tarafların sosyal mesafeye uygun bir şekilde oturmasını ve düzenini sağlamaya çalışıyoruz. Adliyemize tarafların yakınlarını, yani taraf olmayan ve ya tanık olmayan vatandaşlarımızı adliyeye almayı düşünmüyoruz. Alınan önlemler kapsamında adliyede işi olmayan vatandaşlarımız salona alınmayacak. Aldığımız takdirde sosyal mesafeyi koruyamayacağımızı düşünüyoruz. Gelen taraf ve tanıkları da maskeyle ateşini ölçerek içeriye alacağız.” dedi.

“Adliyemizin içerisine uyarı yazılarımızı astık”

Adliye kapısından girişte herkesten dezenfektanla ellerini dezenfekte etmesini isteyeceklerini söyleyen Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, “Bu durumda vatandaşlarımızdan ricamız sosyal mesafeye uygun şekilde adliye içerisinde bulunmaları, işi olmayanların adliyeye gelmemeleridir. Adliyemizin içerisine uyarı yazılarımızı astık. Duruşma salonlarımızın girişinde dahi her katta dezenfekte aparatlarımızı yerleştirdik. Girişte vatandaşlarımızın ateşini ölçerek içeriye alıyoruz. Ateşi yüksek vatandaşlarımızı içeriye almıyoruz. Sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz. Maskesi olmayan vatandaşımızı içeriye almıyoruz. Ayrıca haftada iki gün adliyemiz görevli ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. Ayrıca birebir temasın olacağı bölümlere cam bölmeler yaptırdık. Böylelikle bulaş riskini en aza indirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“15 Haziran tarihinde duruşmalara başlayacağız”

Davaların ne zaman görülmeye başlanacağını da açıklayan Hikmet Salman, “30 Mart ve 30 Nisan tarihlerinde Hakim ve Savcılar Kurulu’nun tedbir kararlarında 15 Haziran tarihi işaret edilmişti. Dava ve duruşmaların 15 Haziran’dan itibaren başlayacağı yeni bir yazıyla bildirildi. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamamlandı. 15 Haziran tarihinde biz de duruşmalara başlayacağız.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler