131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KAYMAKAM KARAMAN GÖREVE BAŞLADI

12 Ağustos 2020, Çarşamba 07:07

     


Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ilçedeki görevine başladı. Hükümet Konağı’nda düzenlenen karşılama sonrasında açıklamada bulunan Karaman, “Dua almak için hizmet yapan bir hizmet anlayışım var” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’nın son yayımlanan kararnamesiyle Kocaeli’ye bağlı Darıca İlçe Kaymakamlığı görevinden Aliağa Kaymakamlığı’na atanan Ömer Karaman, ilçeye gelerek görevine başladı. Kaymakam Ömer Karaman’ı karşılamaya İlçe Garnizon Komutanı Vekili Murat Günlü, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutan Vekili İbrahim Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek ve daire amirleri katılım gösterdi. Hükümet Konağı girişinde gerçekleştirilen karşılamanın ardından makama geçildi. Karşılamada sosyal mesafe ve maske kuralına uyuldu.

“Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir hizmet anlayışım var”

Makamında kısa bir açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Aliağa sevdiğimiz, büyük, ekonomimizin nabzının attığı önemli bir ilçe. Buraya atandık ve birlikte çalışacağız. Bu meslekte tecrübemiz var. Bu tecrübemizle buraya bir şey bırakabilirsek ne mutlu bize. Benim çalışma prensibimde birlikte çalışmak vardır. Bütün daire amirlerimizle koordineli, güzel bir harmoni yaratabilirsek bu ilçe için faydalıdır diye düşünüyorum. Benim için devlet kişiyle değil işiyle uğraşır. İşini iyi yapan hakikaten farklılığını hisseder. Hayırlısıyla bu göreve başlayacağız. Her birimin kendi idaresindeki müdürüne çok değer veririm. Ama sonuç almak şartıyla. Her müdürümden ses getirecek, güzel işler yapmasını beklerim. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören, dua almak için hizmet yapan bir hizmet anlayışım var. Kapımızdan şimdiye kadar geri dönen olmadı. Bütün daire amirlerimizden bunu bekliyorum. Biz vatandaşa hizmet için buraya geldik. 35 yıllık meslek hayatımızda bunu şiar edindik. Pandemi sürecine çok önem vereceğiz. Emniyet müdürümüz ve Jandarma komutanımızla beraber, özellikle belediye başkanımızla birlikte ilçe boyutunda denetimleri bizzat kendimiz katılarak yapacağız. Ülkemizin Covid denilen bu salgından bir an önce kurtulmasını ümit ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

Ömer Karaman kimdir?

13.03.1959 yılında Erzurum’un İspir İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Halitpaşa İlkokulu, Ortaöğrenimini Gazi Ahmet Muhtarpaşa Ortaokulu’nda tamamladıktan sonra Erzurum Lisesi’ni bitirdi. Erzurum Eğitim Fakültesi’nden sonra, 1984 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1985 yılında Mülki İdareler Amirliği mesleğine girdi. İki yıl Trabzon İli, Akçaabat İlçesi vekil Kaymakamlık görevinde bulundu. 73. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla bitirip, 1989 yılında Denizli İli Babadağ İlçesi’nde Kaymakamlık görevine başladı. Daha sonra Malatya İli Yazıhan İlçesi’nde “Kurucu” Kaymakamlık yaptı. Bu görev esnasında 1 yıllığına ABD’ye dil eğitimi için gitti. 1993-1995 yılları arasında Çankırı İli Eskipazar İlçe Kaymakamlığı, 1995-1998 yılları arasında Kars İli Sarıkamış İlçe Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 29.09.1998 tarihinde Gaziantep İli Şahinbey İlçe Kaymakamı olarak atandı. 23.02.2004 tarihinden itibaren 8 ay Giresun Vali vekili olarak görev yaptıktan sonra, 16.04.2004 tarihinde İzmir Vali Yardımcılığına atandı. 17.09.2009 tarihinde Sarıyer Kaymakamlığı görevine atanan ve daha sonra 02.09.2014 tarihinde Darıca Kaymakamı olarak atanan Ömer Karaman, İngilizce bilmekte, evli ve üç çocuk babasıdır.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler