131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

SİGARA İÇMEK HANGİ CADDELERDE YASAK?

13 Kasım 2020, Cuma 06:35

     


İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Aliağa’da hangi cadde ve alanlarda yürürken sigara içmenin yasak olduğunu açıkladı.

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokakta sigara içmek yasaklandı. 65 yaş üstü vatandaşların ise 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarına yasak getirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararına göre; sigara, tütün ve tütün mamullerini kullanmak maksadıyla maskenin indirilmesini önlemek amacıyla, belirlenen cadde ve alanlarda, bu cadde ve alanlarda bulunan park ve bahçelerde, yapılacak işlemler için sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri gibi yerlerde ve tüm pazaryerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerini tüketmeleri yasaklandı.

Yasaktan muaf tutulan 65 yaş üstü vatandaşlar

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ise her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler, bu saatler dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı. Hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri ve benzeri olmak üzere kamu görevlileri, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, oda veya birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanları yasaktan muaf tutulacak.

Aliağa’da sigara içmenin yasaklandığı cadde ve alanlar

Aliağa’da, yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketmesinin yasaklandığı cadde ve alanlar; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi, Atatürk Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, İzmir Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, 275 sokak, Güzelhisar Caddesi, Rumeli Caddesi, Aşıklar Caddesi ve Onat Kutlar Caddesi olarak belirlendi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler