131019098
19 Mart 2024, Salı

GEMİ SÖKÜM’DE İŞ KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

14 Temmuz 2021, Çarşamba 06:42

     


Aliağa'da gemi geri dönüşüm bölgesindeki iş kazasında 1 işçi öldü, 1 işçi ağır yaralandı. İş kazasının yaşandığı Metaş Gemi Söküm A.Ş. tarafından, olaya ilişkin yazılı açıklamada bulunuldu.

Aliağa’da gemi geri dönüşüm bölgesinde meydana gelen iş kazasında 1 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinde, gemi geri dönüşüm bölgesindeki Metaş Gemi Söküm A.Ş.’de henüz belirlenemeyen bir nedenle iş kazası meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde alınan güvenlik önlemlerinin ardından yapılan kontrolde bir işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan işçi olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı, ardından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisi devam eden yaralı işçinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

“Yaşanan elim olay hepimizi derinden üzdü”

Öte yandan iş kazasının yaşandığı Metaş Gemi Söküm A.Ş. tarafından, olaya ilişkin yazılı açıklamada bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Firmamız bünyesindeki gemi söküm tesislerinde yaşanan elim olay hepimizi derinden üzmüştür. Sökülmek üzere tesisimizde bulunan gemide henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple gerçekleşen patlama neticesinde bir işçi hayatını kaybederken bir işçimiz de yaralanarak İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yanık ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili teknik ve adli inceleme devam ederken, firmamız yetkili makamlarla tam işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Elim olayda hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve metanet, yaralı işçimiz için de acil şifalar dilerken; bizleri derinden yaralayan bu elim kazada hayatını kaybeden ve yaralanan işçi kardeşlerimizin ailelerinin her aşamada yanında olduğumuzu bildiririz. Kazayla ilgili gerekli araştırmalar tamamlandıktan sonra detaylı açıklama kamuoyuyla paylaşılacaktır. Saygılarımızla…”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler