131019098
23 Nisan 2024, Salı

SÜSLÜ: “İBADETHANEMİZİ TARTIŞMAK, DİLİNDEN ZEHİR AKANLARIN HADDİ DEĞİL”

15 Ocak 2022, Cumartesi 06:11

     


Gazeteci Murat Özer’in katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği “Cem evleri uydurmadır” sözleriyle ilgili olarak bir açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, “Bizim ibadethanemizi tartışmak, konuşmak dilinden zehir akanların haddi değildir!” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Merkezi ve Alevi Kültür Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü Murat Özer isimli şahsın katıldığı bir televizyon kanalındaki programda “Cem evleri uydurmadır” şeklindeki açıklamalarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alevi Kültür Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, “Mevlana’ya sormuşlar ‘O kadar okur, o kadar yazarsın. Peki, ne bilirsin? O da cevap vermiş: Haddimi bilirim’ Cem evlerinden neden rahatsız oluyorsunuz? Alevileri ötekileştirip, inancına saygı duymayıp, tanımayan, Cem evine uydurma diyen, Hüseyin ile Yezit’in savaşında biz Yezit’ten yanayız diyen bir anlayış canlı yayında Alevilik dersi vermeye çalışıyor.” Dedi.

“Yorulmadan mücadelemize devam edeceğiz”

Konuyla ilgili açıklamasını sürdüren Başkan Süslü, “Ehlibeyt benim, Ali benim, Alevi benim demekle kendinizi aklayamazsınız. Genetik olarak Alevi olmak dışında Alevi kültürünü, felsefesini yaşamaktan dem vurmuş olmanız da sizi temizlemez. Yıllardır Alevilerin hak mücadelesine kör baktığınız gerçeğini de bu söylemler değiştirmez. Cem evleri Alevi toplumunun kendi göbeğini kendilerinin kestiği yerdir. Aydınlanmanın öncüsü olacak nesillerin yetiştiği ilim, bilim ve hoşgörü, sevgi temelli bir yuvadır. Daha bugün bu memlekette gencecik bir can baskıdan, sevgisizlikten, hoşgörüsüzlükten umutsuzca hayattan koparılmıştır. Asla tahammül edemediğiniz Alevi toplumu ayrıştırıcı dil kullanmayacak ve toplumu birleştiren kaynaştıran tutumundan vazgeçmeyecektir. Bizim ibadethanemizi tartışmak, konuşmak dilinden zehir akanların haddi değildir! Yıllarca mücadelesini verdiğimiz eşit yurttaşlık ve temel haklarımız için yılmadan, yorulmadan mücadelemize devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler