131019098
7 Mayıs 2024, Salı

O KEDİLER ARTIK ÖZGÜR

15 Haziran 2016, Çarşamba 06:08

     


Yalı Mahallesi 163 Sokak’ta yaşayan Mümin Öney’in, bakımını üstlenmek üzere kendisine ait araca hapsettiği kediler artık özgür. Öney, mahalle sakinlerinden gelen tepkiler üzerine aracı bulunduğu yerden kaldırdı, araçta kilitli bulunan kedileri ise serbest bıraktı.

Aliağa Ekspres’in geçtiğimiz hafta ‘Bakım Mı, Zulüm Mü?’ başlığıyla yayınladığı haber ses getirdi. Yalı Mahallesi 163 Sokak’ta yaşayan Mümin Öney’in Sokak kedilerini kendisine ait araca hapsederek bakımını üstlenmesi bazı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyordu. Daha önceleri defalarca yetkililere şikayet edilmesine rağmen bu davranışından vazgeçmeyen Öney, bakıma muhtaç sokak kedilerini toplayıp kapısına asma kilit taktırdığı arabasına hapsediyor ve onların mama, su, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyordu.

KEDİLERİ SERBEST BIRAKIP ARABAYI TEMİZLEDİLER

Öney, duyarlı vatandaşlar ile hayvanseverlerin mahalleye giderek gösterdiği tepki ve şikâyetler üzerine bu davranışından vazgeçti. Mümin Öney’in annesi Emine Öney, aldıkları tepkiler ve yayınlanan haber sonrası Aliağa Ekspres’i telefonla arayarak, oğlunun kilidi kırıp arabanın içine hapsedilen kedileri serbest bıraktığını söyledi. Etrafa kötü kokular yayan aracın içini temizleyerek bulunduğu yerden evlerinin önüne taşıdıklarını belirten anne Öney, oğlunun artık bu aracın içinde kedi beslemeyeceğini ifade etti.

OLAY TATLIYA BAĞLANDI

Yalı Mahallesi Muhtarı Hürriyet Gülcan ise durumla ilgili bilgi vererek, “İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri şikayetler üzerine mahalleye geldiler ve incelemede bulundular. Aile, araca hapsedilen kedileri serbest bırakıp arabayı da temizlemiş. Mahalle sakinleri de bunun üzerine şikayetlerinden vazgeçti. Olay tatlıya bağlanmış oldu” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler