İzmir'in kadın TOMA'cıları göreve başladı
15 Temmuz 2022, Cuma 06:55Tweet |
İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde iki kadın polis, katıldıkları Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) eğitimini başarıyla tamamlayarak göreve başladı.
Toplumsal olayların yanı sıra son dönemde orman yangınlarıyla da mücadelede kullanılan TOMA'lar, polisin en önemli araçları arasında bulunuyor. Polis memurları Hatice Zeybek ile Saliha Öztürk, yaklaşık iki hafta süren eğitimi başarıyla tamamlayarak TOMA'nın başına geçti. Zeybek ve Öztürk, gösteri, yürüyüş, konser ve sportif faaliyetlerde TOMA'da birlikte görev yapıyor.
"TOMA da çok dikkatli olmanız gerekiyor"
Polislerden Hatice Zeybek, babasının emekli polis memuru olduğunu ve mesleğini severek yaptığını ifade etti. TOMA eğitimine katılmak istediğini üstlerine bildirdiğinde destek gördüğünü anlatan Zeybek, "İzmir'in ilk kadın TOMA'cılarıyız. Onun da üzerimizde bir gurur var." dedi. İki hafta süren teknik, teorik ve uygulamalı TOMA eğitiminin ardından girdikleri sınavı başarıyla geçtiklerini belirten Zeybek, daha sonra Çevik Kuvvet Zırhlı Birliğinde görev almaya başladıklarını ifade etti. TOMA'nın kullanması zor bir araç olduğunu anlatan Zeybek, "TOMA 25 tonluk bir araç, görüş alanı dar ve kör noktası bulunan bir araçtır. Onun için çok dikkatli olmanız gerekiyor. Sonuçta akan bir trafiğin içinde yer alıyoruz." diye konuştu.
"İnsan istediği sürece her şeyi başarabilir"
TOMA'da kumanda kısmını kullanan polis memuru Saliha Öztürk ise TOMA'da çalışmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Mesleğe 1 yıl önce Çevik Kuvvet Şubesinde başladığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: "Göreve başladıktan bir süre sonra TOMA kursuna tabi tutuldum. 12 günlük bir eğitim sürecimiz oldu. Bu süreçte uygulamalı ve teorik dersler aldık. Eğitim sonunda sınava tabi tutulduk ve bu sınavdan başarılı olduk. Şimdi görevlerde araçları devralıyoruz, araçları kullanıyoruz. Beraber toplumsal olaya, maç görevine ya da bekleme görevlerine gidiyoruz." Zor bir görevde yer aldığı için gururlu olduğunu ifade eden Öztürk, "İki kişi, kocaman bir aracı paylaşıyorsunuz. O direksiyonu kullanırken kumanda kısmı sizde oluyor. Toplumsal bir olaya müdahale etmeniz gerektiği zaman suyu atan taraf ya da müdahaleyi yapan taraftasınız." dedi. Öztürk, görev yaparken amaçlarının insanlara müdahale etmek değil kalabalığı dağıtmak olduğunu da vurguladı. TOMA görevinde kendilerini görenlerin şaşırdığını da belirten Öztürk, "'Gerçekten bu aracı siz mi kullanıyorsunuz?' diye soruyorlar. 'Bunu buraya siz nasıl getirdiniz' gibi sorularla karşılaşıyoruz. İnsan istediği sürece her şeyi başarabilir, biz de başardık." diye konuştu.
(AA)

Aliağa Belediye Başkan Adaylığı için dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanı

Soyer'e "yatırım rakamları" tepkisi AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, Kınık Belediyesi Çocuk Köyü’nde

Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte, bilgisayarlar da çeşitlenmekte

İzmir’de sürdürülebilir kentsel gelişim alanında yapılacak yatırımlar

CHP’den Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olan Yakup Öztürk, nefes

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı Ankara’da genel başkan Akşener ve parti

1 Yıllık Spotify Ne Kadar?, Spotify Ücretsiz Premium Nasıl Alınır?, Spotify İnternet

Twitter Telefon Doğrulaması Nasıl Geçilir?, Kilitlenen Twitter Hesabı Nasıl

TikTok Videoları Nasıl Daha Çok İzlenir?, TikTok ‘ta Keşfete Nasıl Düşülür?,

Aliağa’da özel bir bankanın müdürlüğünü yapan

CHP’den Aliağa Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Ilgın Kavaklıoğulları,

Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda

Verimli tarım alanlarına sahip Ege Bölgesi'nde geçen ayki yağışlar,

Aliağa Belediyesi Yetenek Akademisi, farklı alanlarda meslek edinmek isteyen vatandaşlar

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları’nda başkanlık görevinden

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, Sağlıklı Yaş Alma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler eski Şube Müdürü

Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, yılın son olağan meclisi için toplanacak. Aliağa

Hat uzunluğu, vagon sayısı ve yolcu sayısı hızla artan İZBAN, geride kalan 13,5 yıllık

TFF 3.Lig 1.Grup 13.Hafta karşılaşmasında sahasında Gümüşhane Sportif Faaliyetler

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. Haftasında Aliağa Petkimspor ENKA

MHP İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetim Çalıştayı gerçekleştirdi.

Aliağa’daki muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili Tamer

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6-14 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda suç işlemek amacıyla örgüt

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 31 Mart yerel seçimleri takviminin

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Çağatay Güç, parti ilçe

Ekimde metrekareye 5 kilogramla Türkiye'de en az yağış alan il İzmir'de,

Parfüm Notaları Nedir? Parfüm Notalarının Tanımı Parfüm notaları,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sayıştay’ın kamu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akaryakıt kaçakçılığına yönelik

İstanbul, Türkiye'nin kültürel ve ekonomik başkenti olarak hem

Adalet ve hukuk krizi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren CHP