131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ KUTLANDI

16 Mart 2022, Çarşamba 06:53

     


Menemen Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği ev sahipliğinde 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı.

Menemen Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği’nin ev sahipliğinde 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Musa Pala, kurum müdürleri, engelli bireylerin aileleri ve özel öğrenciler katılım gösterdi. Etkinlik saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Menemen Sosyal Hizmetler Merkezi’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Gizem Kanar kürsüye davet edildi. Kanar, “Her yıl Mart ayında kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü bu yıl "Yeni bir eko-sosyal dünyayı birlikte inşa et ve kimseyi geride bırakma" ana temasıyla kutlanmaktadır. Sosyal hizmetlerin gelişimi, sanayileşme ile ortaya çıkan yok sonuçlarından etkilenen tüm toplumlar arttırmıştır. Sosyal hizmetlerin meslek olarak tanımlanması 19. yüzyılda şekillenen yeni devlet anlayışının "sosyal refah devleti" oluşumunun bir sonucudur. Dünya'da sosyal adalet, sosyal refah kurumunun insan yaşamı içerisi kazanmasının sonucu sosyal hizmet meslek olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemizde de 1950'lerin sonu ve 60'ların başında tüm Dünya'da olan Sosyal Devlet, Sosyal Refah, Sosyal Adalet ve İnsan Haklarının etkisiyle hak ve hizmet olarak görülmeye başlanmış ve bu konuda epeyce mesafe alınmıştır.” Dedi.

“Sosyal hizmet çalışanlarının günü kutlu olsun”

Kanar açıklamasına sosyal hizmetlerin görev kapsamından bahsederek devam etti. Kanar, “Günümüzde uygulanan sosyal hizmet faaliyetleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve diğer Bakanlıklarımızın çatısı altında ilgili mevzuatlar çerçevesince yürütülmektedir. Sosyal Hizmet Uygulamaları ihtiyaç sahiplerini tespit ederek uygun sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, şehit yakınları ve gazilerimize, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. İhtiyaç sahiplerinin sosyal, ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi, kendisinden veya çevresinden kaynaklı her türlü sorunlarının çözümü konusunda güçlendirilerek kendi sorunlarını çözer hale getirilmesi konusundaki çalışmaların planlanıp uygulanmasıdır. 2022 Dünya Sosyal Hizmet Günü, sosyal hizmet mesleğinin tüm sosyal hizmet ağlarını ve içinde çalıştıkları topluluğu, tüm insanların ortak gelecekler aracılığıyla onurlarına saygı gösterilmesini sağlayan değerlere ve ilkelere katkıda bulunmak üzere bir araya getirmesi için önemli bir fırsat olmuştur. Menemen Sosyal Hizmet Merkezinde kuruluşumuz tarafından rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet kesimlerinin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını sağlanmaktadır. Sosyal Hizmet Merkezi çalışanları olmak üzere toplumun tüm alanın da hizmet veren Sosyal Hizmet Çalışanlarının günü kutlu olsun. Ayrıca Başta bu özel günde desteklerinden dolayı Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz'a ve Sayın Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkürlerimizi sunarız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından bir öğrenci tarafından şiir okundu. Ardından Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Korosu eserlerini seslendirdi. Koronun performansının ardından Helvacı Halk Oyunları Ekibi gösterilerini yaptı. Ardından günün anlamına uygun hazırlanmış yaş pasta protokol üyeleri ve özel öğrenciler tarafından kesildi. Daha sonra Özgün Aytar pandomim gösterisini gerçekleştirdi. Ardından Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği özel öğrencilerinin oluşturduğu Engelsiz Mehteran Takımı performansını sergiledi. Daha sonra geleceğe dair hatıralar bırakma adına el basma etkinliği düzenlendi. Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından etkinlik son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler