131019098
19 Mart 2024, Salı

BERGAMA’DA AQUAPARK’A YOĞUN İLGİ

16 Temmuz 2018, Pazartesi 06:02

     


UNESCO’nun 999’uncu Dünya Mirası olan Bergama’da yaz sezonunun başlaması ve okulların tatile girmesiyle birlikte açılan Bergama Belediyesi Aquapark’ına vatandaşlar özellikle de çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Serinlemek ve eğlenmek isteyenler Aquapark’ta bir araya geliyor.

Su, eğlence ve güneşin buluştuğu tesiste 150 m2’lik düşme havuzu ve 525 m2’lik yüzme havuzu bulunuyor. Çocuk havuzu, oyuncak grupları, kafeterya, snack bar, güneşlenme terası, soyunma odaları ve duşları içinde barındıran kompleks yapıda sahne ve oturma alanları da yer alıyor. Kleopatra Güzellik Ilıcası’nda yer alan tesis ayrıca çocukların sağlıklı ve uygun koşullarda spor yapmalarına da olanak sağlıyor. 5-12 yaş grubundaki çocuklar Bergama Belediyesi tarafından açılan yüzme kurslarına katılabiliyor.

KLEOPATRA GÜZELLİK ILICASI TESİSLERİ

İnsanlık tarihinde ilk defa telkinle tedavi (Psikoterapi) uygulanan sağlık merkezi Asklepeion’un yakınında yer alan ve antik çağlardan günümüze ulaşan sosyal tesisler Bergamalılara birçok alanda hizmet veriyor.

20 dönümlük arazide kurulu tesislerde Aquapark’ın yanı sıra kafe, restoran ve piknik alanları da vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcasında ayrıca toplantı, düğün, nişan, doğum günü, eğlence ve yemek organizasyonları da düzenlenebiliyor. Çeşitli kültür sanat etkinlikleri yapılıyor. Ramazan boyunca orta oyunları, Hacivat-Karagöz ve Meddah gösterileri gibi etkinlikler düzenleniyor. Bin 500 kişilik iftar yemekleri verilebiliyor. Alana ait 300 kişilik kapalı, 150 kişilik açık restoran, 250 kişilik Aquapark, 200 kişilik kafeterya, 500 kişilik kapalı, 750 kişilik açık düğün salonu, 300 mangal, 100 semaver bulunuyor.

SOSYALLEŞME MERKEZİ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesislerini, Bergamalıların nefes alabildikleri, aileleri ile birlikte huzurlu ve eğlenceli vakit geçirebildikleri, Bergama’nın sosyalleşme merkezlerinden biri olarak tanımlıyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler