131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

HEYDAR ALİYEV, AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

16 Temmuz 2021, Cuma 06:54

     


Heydar Aliyev Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, AB Erasmus + KA229 Okul gelişimi stratejik ortaklıkları C 7 Kısa dönem Öğretmen hareketliliği toplantısına ev sahipliği yaptı.

Aliağa Heydar Aliyev Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, AB Erasmus+ KA229 Okul Gelişimi Stratejik Ortaklıkları kapsamında gerçekleştirilen Entrepreneurship (girişimcilik) konulu C7 kısa dönem öğretmen hareketliliği toplantısını tamamlandı. Polonya koordinatörlüğünde; İspanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Romanya ve Türkiye ortaklığında çalışılan projenin kısa dönem öğretmen toplantısına Polonya, Romanya ve İspanya’dan katılım gösteren öğretmenler ile Aliağa Heydar Aliyev Mesleki Teknik Anadolu Lisesi AB Projeler ekibi, projenin sürdürülebilirliği, yaygınlaştırılması ve geliştirilecek yeni proje çalışmalarına zemin hazırlayacak görüşlerin değerlendirildiği toplantılar gerçekleştirdi.

Proje kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

Okul etkinliklerinin ilk gününde okul bölümleri tanıtımı ardından Girişimcilik ve AB Erasmus çalışmalarındaki deneyimleri ile Dilara Uyar, proje katılımcılarına girişimcilik ilgili bilgi aktarımında bulunarak eğitimcilere sektör beklentilerini ifade etti. Aliağa Deniz Ticaret Odası Başkanlığı tarafından kabul edilen proje ortağı öğretmenler, sektör hakkında bilgilendirilmiş ve girişimcilik eğitimi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantı programı dahilinde ikinci gün etkinliklerinde Meryem Ana Evi, Efes Antik şehri ve Şirince köyü ziyaret edildi. Toplantı etkinlikleri son gününde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Şaban Çelik tarafından kabul edilen öğretmenler, Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörlüğü çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Ortak ülke öğretmenleri ile Covid-19 sonrası oluşan eğitim süreçleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Panaromik İzmir turu ardından projenin nihai ürünleri, yeni eğitim metodolojileri oluşturulması ve sonuç süreçlerinin değerlendirildiği öğretmen toplantısı yapıldı ve sertifika takdimleri ardından iyi dilekler ile toplantı sona erdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler