Üniversiteyi kazanan öğrencilere müjde
16 Ekim 2024, Çarşamba 07:40Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısında İzmir’de üniversiteyi kazanan öğrenciler için önemli bir karar görüşüldü. YKS’de başarılı olan gençlerin ulaşım konusunda desteklenmesi yönünde adım atıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Başkan Dr. Cemil Tugay idaresinde Kültürpark’taki 4 Nolu Hol’de yer alan meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Tüm meclis üyeleri oturumda “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle yakalarına pembe kurdele taktı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri de kadına yönelik şiddete tepki göstermek için siyah giyerek toplantıya katıldı. CHP’li meclis üyesi Seyhan Müşerref Kuralı, Türkiye’nin “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden geri çekilmesinin yarattığı olumsuz sonuçları aktardı.
Üniversite kazanan ve ilk bine giren öğrencilere müjde
Toplantıda İzmir’de üniversiteyi kazanan öğrenciler için de önemli bir karar görüşüldü. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan gençlerin ulaşım konusunda desteklenmesi yönünde adım atıldı. Türkiye’de sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabacı dil alanlarında ilk bine giren öğrencilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere günlük 4 kontör (2 geliş-2 gidiş) üzerinden aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartı verilmesi amaçlanıyor. Önerge komisyonlarca incelendikten sonra tekrar meclise gelecek.
“Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz”
Oturumun gündem dışı konuşmalar bölümünde Karşıyaka Stadı gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stat konusunda girişimi olduğunu belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “Aylarca Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeyi bekledim ama görüşemedim. Arkadaşlarımıza dedim ki; hiç olmazsa yazı yazalım. Yazı yazıldı, cevap geldi, o cevap üzerine Karşıyaka Belediyesi’ne yazdık, hissenizi Büyükşehir’e devredin diye. Aslında stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacaktı. Öyle karar alınmıştı. Geçen dönem ben bizzat o dönemki Spor Bakanı’mızla görüştüm. ‘Stadın yapılmasının önünde hiçbir hukuki engel kalmadı, stadı yapar mısınız, biz de yardımcı olalım’ dediğimde, ‘Biz buna kaynak ayıramayız, o yüzden yapmıyoruz’ dedi. Ondan sonra Büyükşehir’in stadı yapmasıyla ilgili konuşmaya başladık. Büyükşehir ‘Biz yapacağız’ diyor, vereceksiniz bu iş bitecek. Bu bir iyilik değildir. Bu bir haktır. Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü’nün hakkını istiyoruz. Son 5 buçuk senedir önünde engel olmadığı halde stat yapılmıyor. Bu konuyu kapatalım. Büyükşehir Belediyesi hiçbir girişimde bulunmadı denildiği için cevap vermek durumunda kaldık. Engellenmesin, sadece onu istiyoruz. Engellenmesin. Yeter artık” diye konuştu.
Başkan Tugay’a teşekkür
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ise, “Öncelikle size teşekkür ediyorum. Bizim için çok değerli olan bu stat için gerekli adımı attığınız için... Karşıyaka Stadı hepimizin büyük bir heyecanla beklediği bir proje. Siz de bununla ilgili en önemli adımı attınız zaten. Bizim de burada bir yerimiz var. 21 bin 79 metrekare stat alanı var, bunun 2 bin 268 bin metrekaresi Karşıyaka Belediyesi’ne ait. Burası 2015 yılının Ekim ayında 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak siz Bakanlık’la gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra bunu hemen Büyükşehir’e devretmeye hazırız. Çalışmaların bir an önce başlamasını ve stadımıza kavuşmayı diliyoruz. Bunu da siz başaracaksınız. Size şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
(HABER MERKEZİ)

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Bebekler için doğru zeytinyağını seçmek, onların sağlıklı gelişimi

Aliağa HABAŞ Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde dijital

Aliağa’da kamyonet kasasında göçmen taşıyan göçmen kaçakçısı,

Petkim’in üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracak modernizasyon

Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünde toplanan öğretmen, öğrenci ve veliler,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının ilk

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) 8.

Nesine 3. Lig 3. Grup 28. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, deplasmanda Bayburt

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. haftasında Aliağa Petkimspor deplasmanda,

Efendi Derneği, toplumsal sorumluluk bilinciyle hayır faaliyetleri yürütmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Barosu’nun

Aşk Melekler ve Kelebekler, Ey Sevgilim Yalnızlık, Beni Güzel Hatırla, Seviyorum

Hayatımızda bazı anlar vardır ki yalnızca yaşarken değil, sonrasında güzel anılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 43 yıl kente hizmet veren tanzim satış mağazalarını

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile EDM Bilişim arasında indirim protokolü

SALT Gençlik Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitimleri

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye şirketi APAŞ tarafından satın alınan

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Menemen T Tipi Cezaevinde tutuklu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türkiye-Almanya Kardeş

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören karate öğrencileri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 19 Mayıs’ta İzmir tarihinin

Aliağa Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşiminde

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıldönümü Aliağa'da

Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile hayata

Aliağaspor FK kendi evinde Osmaniyespor FK’yı 3-0 mağlup ederek şampiyonluk

Aliağa Petkimspor, yarın Bahçeşehir Koleji’nin EuroCup yarı final maçı

Aliağa Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı’nda encümen ve komisyon