131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ARAZİLER BELEDİYE ŞİRKETİNE DEVREDİLDİ

16 Aralık 2020, Çarşamba 06:12

     


Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait olan beş adet taşınmaz, sermaye artırımı için encümen kararıyla Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’ye devredildi. Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, bu taşınmazlar üzerindeki takdir ve değerlendirme yetkisi Aliağa halkındayken, belediye şirket yetkililerinin tasarrufuna geçtiğini, bir nevi belediye mülklerinin Aliağa halkından kaçırıldığını söyledi.

Aliağa Belediyesi 2019 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantıları gergin bir ortamda gerçekleşmiş, gündem dışı önerge ile meclis gündemine getirilen, mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait olan taşınmazların, sermaye artırımı için encümen kararıyla Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’ye devrini içeren madde, Millet İttifakı meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilmiş, taşınmazların devri için Belediye Encümenine yetki verilmişti.

Berkay Aktaş ret oyu verdi

Atatürk Mahallesi 898 ada 1 parselde bulunan 6340 metrekare, 833 ada 1 parselde bulunan 803 metrekare, 833 ada 2 parselde bulunan 748 metrekare, 832 ada 1 parselde bulunan 360 metrekare ve 832 ada 3 parselde bulunan 512 metrekare miktarlı taşınmazlar, üzerindeki mevcut yapılar ile birlikte sermaye artırımı için encümen kararıyla Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’ye devredildi. Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’nin 5 milyon 500 bin TL olan sermayesinin 44 milyon 500 bin TL artırılmasına yönelik devir, CHP’li Encümen Üyesi Berkay Aktaş’ın, Aliağa halkının çıkarlarına uygun olmadığı gerekçesiyle verdiği ret oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

Hakan Turan: “Belediye mülkleri Aliağa halkından kaçırıldı”

Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, encümen toplantısındaki taşınmaz devrinin ardından değerlendirmede bulundu. Turan, “Devrine belediye meclis toplantısında şiddetle karşı çıktığımız, içinde Aliağa’nın en kıymetli arazilerinden birisi olan Eski Garaj Mevkii’ndeki arsanın da içinde bulunduğu toplam değeri 15 milyon 808 bin 704 TL olan 5 adet belediye mülkü, encümendeki meclis üyemiz Berkay Aktaş’ın muhalefet şerhine rağmen encümen kararıyla Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’ye devredildi. Bu taşınmazlar üzerindeki takdir ve değerlendirme yetkisi Aliağa halkındayken artık belediye şirket yetkililerinin tasarrufuna geçmiştir. Bir nevi belediye mülkleri Aliağa halkından kaçırılmıştır.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler