131019098
19 Mart 2024, Salı

YÜZBAŞI ÇEVİK ŞEHADETİNİN DÖRDÜNCÜ YILINDA

20 Ekim 2020, Salı 06:28

     


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik şehadetinin dördüncü yılında anılıyor.

Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik (33), 20 Ekim 2016'da, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada Uzman Çavuş Murat Özer ile birlikte şehit düştü. Çevik'in şehit olmasının üzerinden 4 yıl geçti. Bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle şehit yüzbaşı için anma töreni düzenlenemeyecek. Şehit Oğuz Özgür Çevik, Aliağa Şehitliği’nde bulunan kabri başında kısıtlı bir katılımla anılacak.

Kendi isteğiyle askeri liseye geçiş yaptı

Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, 1 Ağustos 1983'te Sivas’ın Kangal ilçesinde doğdu. Öğrenim hayatına Kangal ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu’nda başladı. Daha sonra bir yıl Kangal Ortaokulu’nda okuyup, öğrenim hayatına Malatya’da bulunan Gazi Ortaokulu’nda devam etti. Turizm lisesini kazanmasına rağmen 1997 yılında teknik liseye kayıt oldu. Yine aynı yıl kendi isteğiyle Maltepe Askeri Lisesi’ne geçiş yaptı. 2001’de Ankara’da bulunan Kara Harp Okulu’ndan 30 Ağustos 2006’da teğmen rütbesiyle mezun oldu.

20 Ekim 2016’da şehit düştü

İlk görev yeri olan Samandıra’da üç yıl görev yaptı. Daha sonra Eğirdir’de, ardından da Afganistan’da altı ay görev aldı. Bu altı aylık süre zarfından sonra tekrar Eğirdir’e döndü. Bunların yanında bir de Babaeski ve Ankara’da mesleki eğitim kurslarına katıldı. Askerlik hayatının dışında ilkokulda trampet çaldı, askeri lisede başlayan edebiyata olan merakı ile birçok şiir yazdı ve çok sayıda kitap okudu. 20 Ekim 2016’da, sabah saat 05.20 civarında, Hakkari’nin Çukurca ilçesi, Bismil Tepe, Hisar Dağı Mevkii’nde terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit düştü.

Cenazesine 10 bin kişi katıldı

Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in Aliağa Merkez Camii’ndeki cenazesine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Yüzbaşı Çevik, Aliağa Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları içinde toprağa verildi.

Adı farklı mekanlarda ölümsüzleştirildi

Şehit Çevik'in adı Aliağa’nın yanı sıra bir çok il ve ilçede farklı mekanlarda yaşatılıyor. Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in ismi Aliağa’daki Barbaros Anadolu Lisesi'ne, Aliağa Belediyesi tarafından Siteler Mahallesi'nde düzenlemesi yapılan 10 bin metrekarelik sosyal yaşam alanına, Buca Şirinyer’deki askeri kışlaya, Sivas Kangal’daki bir ilkokula verilerek ölümsüzleştirildi. Şehit Çevik’in anısına halı saha turnuvaları düzenlendi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler