YÜZBAŞI ÇEVİK ŞEHADETİNİN DÖRDÜNCÜ YILINDA
20 Ekim 2020, Salı 06:28Tweet |
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik şehadetinin dördüncü yılında anılıyor.
Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik (33), 20 Ekim 2016'da, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada Uzman Çavuş Murat Özer ile birlikte şehit düştü. Çevik'in şehit olmasının üzerinden 4 yıl geçti. Bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle şehit yüzbaşı için anma töreni düzenlenemeyecek. Şehit Oğuz Özgür Çevik, Aliağa Şehitliği’nde bulunan kabri başında kısıtlı bir katılımla anılacak.
Kendi isteğiyle askeri liseye geçiş yaptı
Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, 1 Ağustos 1983'te Sivas’ın Kangal ilçesinde doğdu. Öğrenim hayatına Kangal ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu’nda başladı. Daha sonra bir yıl Kangal Ortaokulu’nda okuyup, öğrenim hayatına Malatya’da bulunan Gazi Ortaokulu’nda devam etti. Turizm lisesini kazanmasına rağmen 1997 yılında teknik liseye kayıt oldu. Yine aynı yıl kendi isteğiyle Maltepe Askeri Lisesi’ne geçiş yaptı. 2001’de Ankara’da bulunan Kara Harp Okulu’ndan 30 Ağustos 2006’da teğmen rütbesiyle mezun oldu.
20 Ekim 2016’da şehit düştü
İlk görev yeri olan Samandıra’da üç yıl görev yaptı. Daha sonra Eğirdir’de, ardından da Afganistan’da altı ay görev aldı. Bu altı aylık süre zarfından sonra tekrar Eğirdir’e döndü. Bunların yanında bir de Babaeski ve Ankara’da mesleki eğitim kurslarına katıldı. Askerlik hayatının dışında ilkokulda trampet çaldı, askeri lisede başlayan edebiyata olan merakı ile birçok şiir yazdı ve çok sayıda kitap okudu. 20 Ekim 2016’da, sabah saat 05.20 civarında, Hakkari’nin Çukurca ilçesi, Bismil Tepe, Hisar Dağı Mevkii’nde terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit düştü.
Cenazesine 10 bin kişi katıldı
Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in Aliağa Merkez Camii’ndeki cenazesine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Yüzbaşı Çevik, Aliağa Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları içinde toprağa verildi.
Adı farklı mekanlarda ölümsüzleştirildi
Şehit Çevik'in adı Aliağa’nın yanı sıra bir çok il ve ilçede farklı mekanlarda yaşatılıyor. Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in ismi Aliağa’daki Barbaros Anadolu Lisesi'ne, Aliağa Belediyesi tarafından Siteler Mahallesi'nde düzenlemesi yapılan 10 bin metrekarelik sosyal yaşam alanına, Buca Şirinyer’deki askeri kışlaya, Sivas Kangal’daki bir ilkokula verilerek ölümsüzleştirildi. Şehit Çevik’in anısına halı saha turnuvaları düzenlendi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden