131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BERGAMA, BASBAŞ’A HAZIRLANIYOR

21 Şubat 2020, Cuma 06:06

     


İhracat, istihdam ve ticaret hacmi açısından Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi olan Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi modelini Bergama’da da kurmaya hazırlanan ESBAŞ, ilçeye gelecek yatırımcıların ihtiyaç duyacağı kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için, buradaki mesleki eğitimin standartlarının geliştirilmesine odaklandı.

ESBAŞ, mesleki ve teknik Anadolu liselerinden endüstrinin ihtiyaç duyduğu becerilere sahip mezunların verilmesi konusunda neler yapılması gerektiği noktasında Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmalar yürütüyor. İşbirliği kapsamında önceki gün Bergama’daki mesleki ve teknik Anadolu liselerini ziyaret eden ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler, ESBAŞ CEO Danışmanı Mehmet Pulak, Kurumsal İletişim Direktörü Halime Büyükyüksel, daha sonra Bergama Ticaret Odası’nda, ilçedeki meslek eğitimi konusunda düzenlenen toplantıya katıldılar. Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ile Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu yöneticileri, Bergama, Kınık ve Dikili’den Milli Eğitim müdürleri, mesleki ve teknik liselerin müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve azalar katıldı.

Toplantıda konuşan ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler, eğitim konusunda İzmir’de çok sayıda okulla güzel projeler yürüttüklerini, bu deneyimlerini Bergama, Dikili ve Kınık başta olmak üzere bölgede de değerlendirmek istediklerini vurguladı. “1990 yılında kurulan Gaziemir Serbest Bölgesi ile çok tecrübe kazandık” diyen Güler, 20 bin 500 kişinin doğrudan istihdam edildiği Ege Serbest Bölgesi’nin, bölge dışına sağladığı iş ve hizmet kapasitesiyle birlikte 100 bin kişinin geçimini sağladığına dikkat çekerek, “ 4.4 milyar dolar ticaret hacmi ve 2. 2 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyoruz. Büyük bir ekonomiyiz. Biz Bergama’ya gelmezden önce yeni serbest bölgeyi nerede yapalım diye 3 yıl çalıştık. Bergama’dan daha güzel bir yer yok. İzmir’e çok uzak değil artık, otoban o sorunu çözdü. Şuan en büyük dezavantaj yetişmiş insan gücü. Batı Anadolu Serbest Bölgesi faaliyete geçtiğinde, bölgede yetişmiş kalifiye elaman ihtiyacı daha çok gün yüzüne çıkacak. Kuzey Ege’de çok insanımız var. Bu insanımızı şimdiden kalifiye olarak yetiştirmemiz lazım. Okullarımız, eğitimcilerimiz bunun için çalışmalı. Bizde 30 yıllık tecrübemizi aktarmaya, iş birliği yapmaya hazırız” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler