131019098
19 Mart 2024, Salı

EGE ÜNİVERSİTESİ 67 YAŞINDA

21 Mayıs 2022, Cumartesi 06:52

     


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, 67’nci kuruluş yıldönümünü yapılan törenle kutladı.

Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesi Rektörlük Bahçesinde Atatürk anıtına üniversite üst yönetimi tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Köklü geçmişiyle önemli işlere imza atan üniversitemiz, ülkemizin çağdaşlaşması yönünde attığı adımlarla gerek ulusal gerekse uluslararası arenada saygın bir konuma sahip öncü bir üniversitedir. Mezun olduğum bu güzide Üniversitenin Rektörü olarak üniversitemize kazandırdığımız bu saygın konumdan dolayı büyük bir kıvanç ve gurur duyuyorum. Bizler; tarihi, sayısız başarılarla dolu saygın üniversitemizi, ülkemizin ve dünyanın en önemli bilim üreten markası haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyor, Ege Üniversitesinin köklü tarihine yakışır bir gelecek inşa etmek için üstün gayret sarf ediyoruz. Biliyoruz ki bilimsel ilerlemenin merkezi olan üniversitelerin başarılarını geleceğe taşıması, çağın değişen dinamiklerine uyum sağlanması ile mümkündür. Bizler de bu bilinçle hareket ediyor, Üniversitemizin gelişimine katkı sunmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)  







 
Son Eklenen Haberler