131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

Ormanlara giriş yasaklandı

21 Temmuz 2022, Perşembe 06:03

     


Aliağa Kaymakamlığı hava sıcaklığının artması nedeniyle yangın riskinden korumak amacıyla ormanlık alanlara giriş çıkışı 31 Ekim 2022 tarihine kadar yasakladı. Alınan karar Aliağa Belediyesi tarafından vatandaşlara duyuruldu.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, mevsim itibariyle artan risklere paralel olarak son günlerde artan orman yangınları sebebiyle ilçe muhtarları ile toplandı. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, bu konuda farkındalıklarının artırılması ve konunun ciddiyetinin anlaşılmasını ve şüpheli gördükleri kişi ve durumları takip/ihbar etmelerini teminen yazılı tebligat yapılması hususunda kaymakamlık makamında toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Kaymakam Ömer Karaman, muhtarları yangın konusunda teyakkuzda olmaya davet etti.

Piknik yapmak, mangal ve anız yakmak yasak

Öte yandan, Aliağa Kaymakamlığı ilçede ormanlık alanlara giriş çıkışı yasakladı. Aliağa Belediyesi anons sisteminden yapılan duyurularla alınan karar vatandaşlara duyuruldu. Aliağa Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili ilçedeki muhtarlıklara gönderilen yazıda da, “Küresel ısınma nedeniyle ormanlara girmek, piknik yapmak, mangal yakmak, ovada anız yakmak yasaktır. Bu kurala uymayanlar hakkında idari işlem yapılacaktır. Tüm yöre halkına ilanen duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

( ESİN ÇETİN )







 
Son Eklenen Haberler