131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İZMİR'E İKİ YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

22 Ağustos 2016, Pazartesi 06:52

     


İzmir’de kapanan Gediz ve İzmir Üniversitelerinin devlet üniversitesine dönüştürüldüğü açıklandı.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kanun hükmünde kararname ile kapatılan üniversiteler arasında yer alan iki üniversite için önemli bir karar alındı. Binlerce öğrenci ve eğitim görevlisi ile çalışanları da ilgilendiren kararın ardından Gediz ve İzmir Üniversitesi devlet bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdürecek. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile devlet üniversitesi haline gelen Gediz’in adı Bakırçay, İzmir'in adı ise Demokrasi olarak değiştirildi. İzmir’de kamu üniversitesi sayısını Ege, 9 Eylül, Katip Çelebi ve İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’yle beraber altıya çıkartan bu karara İzmir milletvekillerinin tamamı destek verdi. Toplam 26 milletvekili bu konuda uzlaşırken karara bazı illerin milletvekilleri de imza atarak destek verdi.

TÜM VEKİLLER İMZALADI

Eski adıyla Gediz Üniversitesi öğrencilerinden olan ve süreci başından itibaren takip eden CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş, kapatılma kararının ardından söz konusu örgütle hiç bir bağlantısı olmayan öğrenci ve hocaların yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Yaşanan sıkıntının çözüme kavuşmasında CHP Milletvekillerinin çabalarının etkili olduğunu vurgulayan Aktaş, "Kapatılan iki üniversiteden birinin öğrencisi olarak sürecin içindeydim. Yaşanan kaos ortamında öyle bir hava oluştu ki sanki kurunun yanında yaşta yanacak gibiydi. Eğitimini sürdürmekten başka bir amacı olmayan, hayatında FETÖ'yle ilgili hiç bir ortamda bulunmamış aydın, çağdaş, akılcı öğrenciler ve hocalar bu sıkıntıyı yaşadılar. Konuyla ilgili CHP Milletvekilleri, gerek sosyal medyadan gerekse ulusal basından yaptıkları açıklamalarla öğrencilerin yanında olduğunu hissettirdiler ve olumlu bir sonuç alındı. Bundan sonra İzmir Üniversitesi Demokrasi, Gediz Üniversitesi ise Bakırçay Üniversitesi adıyla eğitim faaliyetlerine devam edecek. Emeği geçen ve öğrencileri yalnız bırakmayan milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Kararın tüm öğrenci arkadaşlarım ve hocalarım için hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Gediz Üniversitesi’nin Katip Çelebi Üniversitesi’ne, İzmir Üniversitesi’nin ise 9 Eylül Üniversitesi’ne bağlandığı yönünde haberler basında yer almıştı. Ayrıca, kapatılan İzmir’deki diğer bir üniversite olan Şifa Üniversitesi ile ilgili henüz bir karar alınmadı. Şifa’ya ilişkin alındığı söylenen önceki kararda öğrencileri Ege Üniversitesi bünyesine, hastanesi ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine dahil edildiği bilgisi geçilmişti. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler